Zaterdag 3 juni graten en schuim tussen start en finish

Dozijn Haring- en Bierwandeltochten bijna voltooid

Dozijn Haring- en Bierwandeltochten bijna voltooid

Vlaardingen maakt zich op voor de 12e editie van de Haring- en Bierwandeltocht. Zoals bekend het gezelligste wandelfeest van ons lage landje aan de Noordzee. Ook ditmaal, zo heeft het KNMI beloofd, bekleed met heerlijk weer en een zonnetje dat er veel lol in heeft de in eigen tempo - heel soms: voortjakkerende - deelnemers gepast op temperatuur te houden zodat de spieren soepel blijven functioneren.

Zaterdag 3 juni 2023 is het gelukkig weer zover. Dan kunnen de deelnemers genieten van wederom een unieke wandeltocht door de stad die tot voor kort slechts bekend stond als: industrieel, stinkend en zijnde een lukrake verzameling bakstenen, beton en straatvuil. Uiteraard ook nu weer een hartverwarmende uitvoering met nog meer extra activiteiten en feestelijkheden vanwege het Vlaardingen 750-festijn om de in 1273 verkregen stadsrechten nog eens onder de aandacht te brengen.

Gedurende het wandelen en bieren kan iedere deelnemer genieten van alle denkbare crème de la crème dat de jubilaris te bieden heeft. Er schijnt onderweg nog meer te zien en beleven zijn dan anders. Dat blijft dit jaar niet beperkt tot een alleszins genietbaar hapje en/of een drankje alleen.

De inschrijving voor de wandeltocht start op 1 april 2023. Enthousiastelingen kunnen zich dan inschrijven via de website: www.haringenbierwandeltocht.nl.

Niet alleen is de Haring- en Bierwandeltocht inmiddels uitgegroeid tot een niet langer weg te denken begrip; veeleer is het ook de officieuze aanloop tot de Vierdaagse van Nijmegen en de rest van het volgende wandelseizoen. Vlaardingen en omgeving op haar moois beleven en ook de spieren aan het werk houden? Gewoon: meedoen!

Of, zoals Pieter Bouwman het zou verwoorden: ‘Met haar witte, blauw-dooraderde kaasbenen was Cornelia tijdens de Haring- Bierwandeltocht juist dé trekpleister die ze eerder nooit dacht te zijn.’

Muziek
Het is nog onbevestigd, maar als alle jaren zal de Schiedam/Vlaardingen-combinatie GinFish de muzikale afterparty geluid, gezelligheid en kleur geven. Vergeet dus vooral niet te oefenen op de langste wandelpolonaise van Nederland.

Sites
Website: www.haringenbierwandeltocht.nl
Facebook: www.facebook.com/HBWVlaardingen

Post Scriptum
Heeft iemand het kostbare Blauwe Vaasje al teruggevonden?

Tekst
Peter Joore

Fotografie
Paul Meuldijk | Sander Schenkel

230323 Banner HBW

afbeelding
afbeelding

24-03-2023