Nexus 1 - KCR 1 28-36 (14-17)

Doelpuntenregen bij Nexus tegen KCR

VLAARDINGEN / SCHIEDAM (Korfbal) - Op de eerste wedstrijddag van 2024 stond voor Nexus de langverwachte wedstrijd tegen KCR, een van de titelkandidaten, uit Ridderkerk op het programma.

Voor deze wedstrijd moest er uitgeweken worden naar de Holy-hal in Vlaardingen, aangezien de sporthallen in Schiedam bezet waren. Alhoewel de ranglijst en clubomvang in het voordeel van KCR waren, was daar in het veld geen sprake van. Zo stond er met nog 10 minuten op de klok stond er zelfs een 22-23 stand op de borden. Het slotakkoord was wel volledig voor de KCR, waardoor de Ridderkerkse fusieclub finishte met 28-36.

De openingsminuten waren spannend, met Juliette van Schie die namens Nexus het eerste doelpunt scoorde met een prachtige doorloper. Echter, KCR antwoordde met ongrijpbare afstandsschoten, wat resulteerde in een stand van 5-9 halverwege de eerste helft. Desondanks liet Nexus zich niet ontmoedigen; met schitterende doelpunten van onder andere Suthes Balasooriyan, Noah Poppelier, Juliette van Schie, Dionne van Dijk en Yannick van Otterloo wist Nexus de achterstand te beperken tot slechts 3 doelpunten bij rust, met een score van 14-17 in het voordeel van KCR.

De rustboodschap van trainer Mario Bernard was duidelijk: “als je ooit wilt winnen, is het nu.” En zo begon de tweede helft, waarin Nexus met hernieuwde energie en vastberadenheid speelde. Mooie doelpunten van Kim Majoor, Lisa Stouten en Nick Pak brachten Nexus terug naar een 21-22 stand met nog tien minuten op de klok. Het publiek en de bank voelden de spanning toen KCR de druk begon te voelen. Maar met hun ervaring en kalmte schakelden de gasten een versnelling hoger, resulterend in een eindstand van 28-36 in hun voordeel.

Ondanks de nederlaag mag Nexus trots zijn op de prestatie tegen de nieuwe (mede)koploper. Aanvallend speelden we een goede wedstrijd. 28 Doelpunten tegen KCR is  gewoon prima, verdedigend waren we echter niet altijd slim genoeg en KCR strafte dat  genadeloos af aldus hoofdtrainer Bernard.

Aankomende week moet Nexus aantreden tegen de Rotterdamse studenten van Erasmus (Erasmushal, 15.05 uur).