Dit is waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit

Dit is waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit

Als je een ondernemer bent, dan heb je vast wel eens gehoord van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een hele nuttige verzekering die je bedrijf in de toekomst heel goed van pas zou kunnen komen. Het zou best kunnen dat je nog geen tijd hebt gehad om je hier volledig in te verdiepen. Als dat het geval is, dan is dit artikel voor jou. In deze blog leggen we namelijk uit wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies inhoudt en waarom je er een zou kunnen afsluiten. Lees dus snel verder!

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?
Laten we beginnen bij het begin. Want wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nu precies? Eigenlijk is dat niet heel ingewikkeld. Met deze verzekering, die we ook wel de AVB verzekering noemen, ontvangt je bedrijf dekking voor schade die jij, een medewerker of een product aanricht aan anderen of aan de spullen van anderen. Laten we het iets verduidelijken met een voorbeeld.

Stel je voor dat je een winkel runt en er een klant uitglijdt, omdat de vloer net gedweild is. Als de klant hier serieus letsel aan overhoudt, dan kan het zomaar gebeuren dat je bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Letselschade kan flink in de papieren lopen, dus als je bedrijf de schade moet vergoeden, dan kan dit een flinke financiële tegenvaller zijn. Dat is waar de AVB-verzekering om de hoek komt kijken.

De toekomst van je bedrijf veiligstellen
Schadeclaims kunnen behoorlijk oplopen. Bij hele grote bedrijven komt het voor dat hiervoor reserves worden aangehouden. Mocht er dan een schadeclaim ontstaan, dan kan deze betaald worden vanuit de reserves. Bij kleinere bedrijven is er vaak geen sprake van zulke reserves. Een schadeclaim zou dan zomaar het einde van het bedrijf kunnen betekenen. Om jezelf als ondernemer en je personeel hiertegen te beschermen, is het slim om een verzekering tegen bedrijfsaansprakelijkheid af te sluiten. Ondernemen blijft altijd onzeker, maar met de juiste verzekeringen kun je zorgen voor een stukje meer zekerheid.

Welke polis kies je?
Als je overtuigd bent van de voordelen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dan vraag je je misschien af welke polis je precies moet afsluiten. Het is lastig om dat op voorhand te zeggen. Ieder bedrijf is namelijk verschillend, dus de beste polis is voor ieder bedrijf anders.

Om zeker te weten dat je de beste verzekering voor jouw bedrijf kiest, kun je de hulp van een expert inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ABN AMRO Verzekeringen. Zij gaan voor je op zoek naar de polis die het beste past bij de activiteiten van je bedrijf. Ze vergelijken de polissen van verschillende verzekeraars en vertellen je wat de beste optie is in jouw situatie. Bovendien bieden ze soms mooie kortingen aan. Kies je nu bijvoorbeeld als starter voor de diensten van ABN AMRO, dan krijg je de eerste zes maanden van je verzekering gratis!

09-05-2024