District U decor overhandiging jaarrapport Ondernemersfonds Vlaardingen

District U decor overhandiging jaarrapport Ondernemersfonds Vlaardingen

Het bestuur van Ondernemersfonds Vlaardingen (OFV) overhandigde op vrijdag 23 juni het jaarrapport 2022 aan de gemeente Vlaardingen op een voor Vlaardingen wel hele bijzondere plek. Op het voormalige Unileverterrein, nu beter bekend onder de naam District U, ontving wethouder Bart Bikkers het jaarrapport uit handen van OFV-voorzitter Dirk Jan van de Weerdt.

Waar voorheen Unilever het gebied voorzag van een flinke dosis bedrijvigheid, herrijst in de toekomst een gebied waar jong en oud kan wonen, recreëren en werken. De bouw van District U duurt jaren, maar ondertussen wordt er hard gewerkt aan de aantrekkelijkheid van het gebied. Onder andere door grote muurschilderingen op gebouwen. Onlangs heeft kunstenaar Joren Joshua zijn meesterwerk voltooid op de gevel van Fairland Studio’s, de woningen voor jongeren. Dit kunstwerk is mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Vlaardingen, vastgoedontwikkelaar Inspire en OFV. Een ideaal decor dus voor de officiële overhandiging van het OFV jaarrapport.

Ondernemersfonds Vlaardingen en het jaar 2022
In 2022 werkten de gemeente Vlaardingen en OFV voor het eerst onder het vernieuwde, aangepaste convenant samen. Dit betekent onder meer dat de jaarlijkse subsidie is verhoogd en er jaarlijks een substantieel deel van die subsidie door OFV wordt doorgeleid aan Stichting Vlaardingen Partners, de grondlegger van onze citymarketingorganisatie. “Met het nieuwe convenant kunnen we gezamenlijk veel meer bereiken en dat is ook terug te zien in de jaarrapportage”, aldus wethouder Bikkers. “Zo zijn onder andere twee gebieden samengevoegd om hun krachten te bundelen en is er door alle gebieden cofinanciering gerealiseerd voor het pas gestarte citymarketing project. Dit zijn veelbelovende stappen waar Vlaardingse ondernemers van zullen profiteren.”

In een drukbezochte bijeenkomst voor ondernemers is besloten deze bijdrage de komende jaren te continueren en deze door middel van een aanvullende bijdrage vanuit de gebieden aan te vullen. Niet onvermeld mag blijven dat ook de gemeente de Citymarketing meerjarig financieel ondersteunt.

In het jaarverslag zijn alle overige activiteiten van OFV in 2022 terug te lezen.

Over OFV
OFV is een stichting voor en door ondernemend Vlaardingen. In gezamenlijkheid verbeteren ondernemers het ondernemersklimaat en de leefbaarheid in Vlaardingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door jaarlijkse subsidie van de gemeente Vlaardingen.

Om ieder deel van de stad te ontwikkelen is Vlaardingen opgedeeld in verschillende gebieden, met elk een bestuur dat samen met de ondernemers in dat gebied besluit waaraan de subsidie wordt besteed. In 2022 is dit onder andere besteed aan evenementen, verduurzaming van bedrijventerreinen, sfeerverlichting en placemaking zoals de muurschilderingen in District U.

27-06-2023