Diploma-uitreiking Petje af (zwemmen) Waterweg

Diploma-uitreiking Petje af (zwemmen) Waterweg

Op zondag 25 juni aanstaande ontvangen de kinderen, die hebben deelgenomen aan Petje af, uit handen van hun coaches en programmacoördinator Luc Poublon, hun bronzen, zilveren of zelfs gouden diploma voor het succesvol afronden van het Petje af-jaar.

Branden blussen, de luchtvaart, een rap maken; de kinderen van Petje af weten nu hoe dit in  zijn werk gaat. De kinderen geven tijdens deze middag een presentatie over wat zij het  afgelopen jaar hebben geleerd. Wethouders Jacky Silos (Vlaardingen) en Denise Mulder  (Maassluis), het bestuur van Petje af en Stichting Aanzet, de gastdocenten, sponsoren én de ouders schuiven aan tijdens deze feestelijke bijeenkomst.

Petje af ontvangt buiten schooltijd nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 - 14 jaar. De  kinderen ontdekken de wereld, doen nieuwe ervaringen op en komen in contact met diverse  werkvelden en inspirerende rolmodellen. In blokken van vier weken maken de kinderen  kennis met zeven verschillende beroepen waarbij zij les krijgen van inspirerende  gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en activiteiten doen die gerelateerd zijn aan kunst,  cultuur of gezond gedrag. Zo leerden de kinderen van Petje af Waterweg onder andere het  afgelopen jaar hoe je een prik plaatst, hoe je metaal kan bewerken, hoe je banden  verwisseld, hoe je een bioscoop runt en welke beroepen er allemaal bij de luchtvaart komen  kijken. Tenslotte hebben ze geleerd welke talenten je nodig hebt om brandweerman te  worden en een rap te maken.

Diploma-uitreiking
Tijdens de diploma-uitreiking op 25 juni zet Petje af de kinderen in het zonnetje. In het Food 
Innovation Academy (FIA) gebouw in Vlaardingen zullen enkele Petje af kinderen de  wethouders bevragen. Verder zal Cor Bakker van de FIA de kinderen en ouders een korte  rondleiding geven door het gebouw. Alle kinderen hebben afgelopen jaar een fotoworkshop  gevolgd bij KidzKlix, er is dan ook een expositie van de top drie foto's van elke locatie.  Daarnaast gaan ze in samenwerking met Essensor een smaaktest uitvoeren en ontvangen  de kinderen hun diploma uit handen van hun coaches.

Over Petje af
Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek van de wieg nooit de kansen in de toekomst  mag bepalen. Aanvullend op het onderwijs, biedt zij kinderen in 30 bijeenkomsten per  schooljaar een praktijkgericht programma. Kinderen ontdekken hun talenten, vergroten hun  wereld, ontwikkelen burgerschapsvaardigheden, meer zelfvertrouwen en een breder  perspectief voor de toekomst. Het programma is bewezen effectief en heeft al duizenden  kinderen in Nederland ondersteund in hun ontwikkeling. Petje af Waterweg is gevestigd in  de bibliotheken in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen.

12-06-2023