Dijkvogels - Twist 12-18

Zakelijke overwinning

Afgelopen zaterdag stond de eerste korfbal zaalwedstrijd op het programma voor de selectie van Twist. Tegenstander: Dijkvogels uit Maasdijk.

Dijkvogels - Twist 12-18

Door de afwezigheid van Roos Boersma (blessure) en Judith v.d. Bie (werk) maakten de zusjes Vera en Anne Klootwijk hun debuut in het 1e van Twist.

De wedstrijd liep de eerste 20 minuten een beetje stroef voor Twist en zodoende stond er een 6-6 stand op het scorebord. Nadat er 2 heren van vak waren verwisseld ging het beter draaien bij Twist; zowel aanvallend als verdedigend. Twist liepen uit naar een 7-11 ruststand.

Na de rust kreeg Twist pas echt de overhand en wist regelmatig de korf te vinden. Daarbij was Dijkvogels de weg naar de korf kwijt. Na 15 minuten was er de terechte voorsprong van 9-17. Hierna leek het wel of Twist een beetje gas terugnam. Gevolg: slordig spel en onzorgvuldige afronding. De verwinning kwam niet echt meer in gevaar en zodoende werd er een eindstand bereikt van 12-18.

De kop is eraf en volgende week mogen we in onze “eigen” blaashal de eerste thuiswedstrijd spelen tegen Dunas om 18.45 uur. Voor het 1e speelt het 2e om 17.25 ook tegen Dunas. Tot a.s. zaterdag.

28-11-2022