DFDS en Stadsgehoorzaal zetten zich in voor theater(bezoek) voor iedereen

DFDS en Stadsgehoorzaal zetten zich in voor theater(bezoek) voor iedereen

Logistiek dienstverlener DFDS Seaways, het grootste scheepvaartbedrijf van Noord-Europa met een terminal in Vlaardingen, en de Stadsgehoorzaal Vlaardingen gaan een samenwerking aan om theater(bezoek) mogelijk te maken voor iedereen. Komend theaterseizoen kan het Vlaardingse theater, met dank aan de steun van DFDS, voor een aantal mooie familievoorstellingen mensen uitnodigen die het financieel wat lastiger hebben. Daarnaast steunt DFDS een aantal theaterevenementen, zoals de Stadsvrienden, Moestuin Festival en X-Posure Open Podium.

“Als Vlaardings bedrijf vinden we het belangrijk een sociale en maatschappelijke bijdrage te leveren en een samenwerking met de Stadsgehoorzaal is voor ons een mooie vorm om die maatschappelijke betrokkenheid te uiten. Cultuur- en theaterbezoek draagt bij aan het welbevinden van mensen, en daarmee ook aan een gelukkige en gezonde stad, en we zetten ons graag in om dit ook mogelijk te maken.” vertelt Jorik van Oosterom van DFDS. “We willen meehelpen om zo veel mogelijk inwoners van Vlaardingen een leuke en fijne beleving in het theater te bieden.”

Ook het Vlaardingse theater is dankbaar voor de mooie samenwerking. “Als podium voor de stad zetten we ons in om íedereen te mogen verwelkomen. Maar wanneer je wat minder te besteden hebt staat theater vaak niet zo hoog op de prioriteitenlijst. Terwijl het zó belangrijk is om soms even wat goede afleiding te hebben, hard te lachen, je te laten ontroeren, of iets leuks te doen met kinderen. DFDS is een mooie, regionale partner en hun steun is zeer welkom en hard nodig. We gaan vol trots een samenwerking aan, zodat we ons in kunnen zetten om zoveel mogelijk mensen actief te gaan bereiken. ” vertelt directeur Renske Verbeek.

Club van 200
Door deze samenwerking is DFDS ook lid van de Club van 200; een bijzondere club met bijna tweehonderd betrokken bedrijven en particulieren, die samen een sterk netwerk van de Stadsgehoorzaal vormen. De Club heeft op dit moment nog plekken vrij. Door de bijdrage van de Club van 200 kunnen er unieke voorstellingen en festivals geprogrammeerd worden en gave podiumprojecten en culturele initiatieven waargemaakt worden die een bijdrage leveren aan uitdagingen in de stad en regio zoals eenzaamheid, aanbod voor jongeren en laaggeletterdheid. Meer informatie over de Club van 200 is te vinden via stadsgehoorzaal.nl/clubvan200

 

 

 

28-06-2022