Twee masten en een moestuin

DeltaPORT steunt ondermeer Balder en Philadelphia Zorg

DeltaPORT steunt ondermeer Balder en Philadelphia Zorg

ROTTERDAM/VLAARDINGEN - Het DeltaPORT Donatiefonds heeft donaties toegekend aan o.a. stichting Zeillogger Balder voor het vervangen van twee masten en stichting Philadelphia Zorg. Die laatste krijgt steun voor het veilig en toegankelijk maken van de moestuin bij het Moerman-complex voor bewoners met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Het DeltaPORT Donatiefonds steunt de Hoekse Tranentrekkers. Het gaat om een groot 
muziekspektakel eind augustus in Hoek van Holland. Met het festival, georganiseerd door  de koorvereniging de Hoekse Tranentrekkers, gaan artiesten en muziek- en  koorverenigingen uit Hoek van Holland en omgeving samen het einde van de vakantie  vieren. Het festival 'Hoekse Tranentrekker' vindt plaats op 23 augustus en is voor iedereen  gratis toegankelijk.

De stichting Tone & Image krijgt een donatie voor het houden van twintig fototentoonstellingen in 3,5 jaar tijd waarin steeds een Nederlandse muziekfotograaf  centraal staat. Tone & Image Gallery is gevestigd in het onlangs officieel geopende Art  Centre Schiedam in het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat 191 in  Schiedam. De reeks tentoonstellingen heet ''Dutch Masters". Op dit moment (tot en met  aanstaande zondag 2 april) loopt 'Dutch Masters 4 - Rob Verhorst'.

Het fonds heeft ook bijdragen beschikbaar gesteld aan het Maritiem Museum Rotterdam  voor de nieuwe instaptentoonstelling ‘De toekomst van de Zee’, waarin op indringende wijze  de klimaatcrisis en de positieve en negatieve effecten van de mens hierop worden  behandeld.

Ook is er financiële steun voor de Rotterdamse honk- en softbalvereniging Rascals voor de  aanschaf van een personenbusje waarmee in achterstandswijken op te halen en na het  sporten weer naar huis te brengen, en voor Kringloopcentrum Hoek van Holland voor hun  project De Sociale Tafel, een maandelijkse ontmoetingsplek, een workshop met creatieve  activiteiten.

Het DeltaPORT Donatiefonds steunt ook de stichting Humanitas voor het organiseren van een vakantieweek in Zeeland voor Rotterdamse gezinnen die zo’n vakantieweek zelf niet  kunnen betalen.

De stichting Zeillogger Balder in Vlaardingen krijgt steun voor het vervangen van twee masten van de ruim 110 jaar oude historische zeillogger. De stichting Philadelphia Zorg  krijgt steun voor het veilig en toegankelijk maken van de moestuin bij het Moerman-complex voor de bewoners met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefionds hebben recent bijdragen  toegekend aan onder meer Toneelvereniging Barendrecht voor nieuwe decorplaten,  korfbalvereniging Zuidland in Bernisse voor nieuwe picknicktafels, de stichting Wielertour  2023 in Brielle, WSV Tarwewijk voor de de viering van het 75-jarig bestaan van de speeltuin,  de stichting Promotie Hellevoetsluis voor 200 jaar vuurtoren, de stichting Nieuwe Brug in  Spijkenisse voor een boottocht met gehandicapten en de stichting Fietsmaatjes aan Zee  voor de aanschaf van een duofiets.

Foto
Hoekse Tranentrekkers (foto door Fotostudio "InFocus")

27-03-2023