Deel Mountainbikeparcours en wandelpaden Broekpolder tijdelijk afgesloten

Deel Mountainbikeparcours en wandelpaden Broekpolder tijdelijk afgesloten

Staatsbosbeheer sluit een gedeelte van het mountainbikeparcours in de Broekpolder tijdelijk af om veilig te kunnen werken. De veiligheid van de paden kan niet langer worden gewaarborgd door zieke essen en populieren in slechte conditie. Om te voorkomen dat het mountainbikeparcours voor een lange tijd (het gehele broedseizoen) afgesloten is, is besloten om nog voor het broedseizoen in te grijpen.

Zieke en dode bomen vormen een risico
Rondom het parcours staan essen. Veel van de essen hebben te kampen met de essentaksterfte. De aangetaste bomen zijn een voedingsbron voor schimmels, zoals de honingzwam, die steeds meer verschijnt aan de stammen van de bomen. Het resultaat is instabiele bomen die op termijn kunnen omvallen.

Ook is geconstateerd dat in de nabij gelegen vakken populieren staan in slechte conditie.  Om te voorkomen dat we op korte termijn terug naar het perceel moeten, verwijderen we ook direct deze bomen die binnen valafstand van het wandel- of mountainbikepad staan.

Afsluiting
Het parcours bij routepaal 8 zal tijdelijk niet toegankelijk zijn. Wij vragen u, voor uw eigen veiligheid, de afzetting te respecteren en de omleiding te volgen. Ook kunnen er omliggende wandelpaden tijdelijk afgesloten zijn.

Staatsbosbeheer verwacht 10 maart te starten met de werkzaamheden en 15 maart het 
parcours en de wandelpaden weer te openen. Tot die tijd zal er een omleiding worden 
uitgezet.

Meer informatie
Meer informatie over de essentaksterfte vind u op boswachtersblog.nl/zuid-holland of 
op het youtube kanaal Boswachter Lisa.

07-03-2023