De Windwijzer geknipt en geschoren

Mainport Barbershop Singers sluiten Learn2Sing workshops af met sprankelend concert

VLAARDINGEN - De Mainport Barbershop Singers nodigen iedereen van harte uit om de afsluiting van hun Learn2Sing workshops bij te wonen tijdens een hartverwarmend concert op donderdagavond 16 november om 20.00 uur in De Windwijzer.

De Windwijzer geknipt en geschoren

Het concert is voor iedereen toegankelijk en belooft een avond vol mooie barbershop-muziek te worden, inclusief optredens van het MBS-koor en enkele fantastische kwartetten. Het wordt ongetwijfeld een ongedwongen feestavond voor alle muziekliefhebbers.

Barbershop-muziek, een a-capella zangstijl met vierstemmige harmonieën, staat centraal tijdens deze avond. Deze muzikale traditie, die al meer dan 100 jaar oud is, vond zijn oorsprong in de zwarte wijken van de Verenigde Staten en wordt nu wereldwijd beoefend. De Mainport Barbershop Singers (MBS) zijn trots om het grootste en meest bekende barbershop-koor van de Rijnmond te zijn, met opvallend veel getalenteerde Vlaardingse zangers.

Jaarlijks organiseert MBS de Learn2Sing workshops voor mannen die geïnteresseerd zijn in deze bijzondere zangstijl. Gedurende vier avonden leren deelnemers twee nummers, diverse typische barbershop 'tags', en zangoefeningen.

De workshops wordt afgesloten met een feestelijk concert in De Windwijzer, waar iedereen welkom is. Het belooft een typische barbershop avond te worden in een ontspannen sfeer. De entree bedraagt slechts €5,- inclusief koffie en thee. De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

10-11-2023