De VL.92 Balder eindelijk weer thuis

Stap aan boord en beleef de Balder

De trots van Vlaardingen de zeillogger Balder is weer te bezoeken in 2023. Nadat het schip in het najaar voor keuring de wal is op geweest en het afgelopen voorjaar de houten masten werden vervangen voor stalen, is dit is het moment om (opnieuw) aan boord te gaan van de enige zeilende historische haringlogger. Het laatst overgebleven authentiek exemplaar van een grote vloot zeilende haringloggers die vanaf eind 19e en begin 20e eeuw voor de visvangst op de Noordzee zijn ingezet.

De VL.92 Balder eindelijk weer thuis

Ontdek 't samen
Beleef, voel en ruik de oorsprong van de Nederlandse haringvisserij aan boord van de meer  dan 110 jarige Balder. Ga het samen ontdekken. Combineer het met een bezoek aan  Museum Vlaardingen, een pronkstuk als de VL92. Balder is dichterbij dan je denkt.

Expositie “OP en AAN HET WATER”
Tevens is in het ruim de tentoonstelling in het kader van Vlaardingen 750 “Vlaardingen OP en AAN HET WATER te zien. Met als thema’s: Kunst langs het water, Scheepvaart,  Evenementen en Watersport.

De openingstijden zijn op de zaterdag vanaf 13.00 - 15.30 uur te beginnen op 15 juli. Tevens is de Balder te bezoeken op afspraak.

Ligplaats van de historische logger Balder, tegenover Museum Vlaardingen Westhavenkade 54, Vlaardingen.

Meevaren
Op Zaterdag 22 juli kunt u weer meevaren met de VL.92 Balder dan varen wij Het Scheur en de Nieuwe Maas op richting Rotterdam, deze 3 ½ uur durende vaartocht laat u vanaf het water de prachtige omgeving langs het water zien en niet te vergeten de prachtige skyline van Rotterdam. Kosten €30,- p.p. |9 t/m 17 jaar: €25,- Afvaarttijden tussen 12:30 en 13:00 uur. Aanmelden via info@zeilloggerbalder.com.

Fotografie
Bert Otto

 

10-07-2023