De tiendaagse Rotterdamse Popweek 2021 gaat morgen van start!

De tiendaagse Rotterdamse Popweek 2021 gaat morgen van start!

De POPPOPPOP posters die overal in de stad te zien zijn geven het al aan: de Rotterdamse Popweek 2021 komt eraan en gaat morgen van start! Na een vanwege corona ingekorte en deels digitale editie in 2020, laten we dit jaar de muziekscene weer schitteren in een tiendaagse Rotterdamse Popweek; van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november!

Wie een blik werpt op de lange agenda van de Popweek ziet in één klap dat er gigantisch veel te doen is in die tien dagen tijd. Projectleider van de Rotterdamse Popweek Jessica Santiago Lopez licht  een aantal leuke events en Popweek Specials uit.
 
Jessica: “We trappen dit jaar met een bijzonder evenement af: de Popunie Muziekmarathon in Baroeg! Hiermee vieren we de live sector die we zo gemist hebben met 12 uur live muziek, van 11:00 tot 23:00 uur!” Verwacht 12 uur lang non-stop muziek met acts en dj’s van Rotterdamse bodem.
 
In de line-up: Thrasher, Menacer, Vypes, Indigo Pastel, DJ Okkie, The Shivvies, DJ Jozephina, Ruwhel Emers, S!RENE, Djesco10, DJ Deks, Dirikteur, Mo Jakob., LUCAS, After Elmer, Jelle Bolijn, Fleur Bonnewits, Dread Pitt, Emma Beukelman en The Frontiers! De livestream is van 11:00 tot 23:00 te volgen via www.twitch.tv/baroeg. Liever live erbij zijn? Dat kan van 15:00 tot 23:00, entree is gratis!

Halloween mag in de Popweek niet ontbreken
Zo vindt op zaterdag 30 oktober o.a. de uitverkochte editie van Crazy Sexy Cool Halloween plaats in het Zuiderpark, het Vrije Volk Festival Halloween in het Vroesenpark en de Metal Monday Halloween Special in Bar3. In Grounds wordt Día de Muertos gevierd met niemand minder dan Los Paja Brava. Bereid je voor op een explosie van ritme, energie en extreem goede vibes met cumbia, rock, ska en surf in een heerlijk pittige en dansbare mix.

Op vrijdag 5 november viert willie. d. wallace de release van zijn debuutplaat I&I. Samen met vijf andere acts word het ruim van de V11 omgetoverd tot een heerlijke feelgood plek met de lekkerste muziek: reggae, pop, cumbia, surf, rock en elektro! Met o.a. Gerson Main, Jaap Mol en meer.
 
Nieuw Nederlands talent spot je tijdens de Popronde op zaterdag 6 november. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts! Dit jaar met o.a. GUYY, Cashmyra, Sammie Sedano, Deveron en Jason Waterfalls.

Ook BIRDfest mag in dit lijstje niet ontbreken en is terug op zaterdag 6 november! Deze editie wordt dit jaar gevierd in BIRD én op verschillende spots in de Hofbogen-area. Met in de line-up o.a. Moses Boyd en Arp Frique & Family!
 
Jessica: “Wil je weten wat er allemaal te doen is in de Rotterdamse Popweek 2021? Check dan www.rotterdamsepopweek.nl voor het volledige programma.”
 

28-10-2021