vrijdag 8 en zaterdag 9 juli in het Wennekerpand

De Stokerij en Theater aan de Schie presenteren Theaterfestival De Opstokerij

De Stokerij en Theater aan de Schie presenteren Theaterfestival De Opstokerij

De Stokerij en Theater aan de Schie stoken het Wennekerpand flink warm tijdens de nieuwe editie van Theaterfestival De Opstokerij op 8 en 9 juli. De leerlingen van De Stokerij spelen maar liefst zes verschillende voorstellingen en het publiek kan ook zelf aan de slag tijdens verschillende workshops. Op het programma van deze editie vier fonkelnieuwe bewerkingen van beroemde Shakespeare klassiekers en de jongerenvoorstellingen SLET en BRO, over coming of age, liefde, seks en grenzen stellen en overschrijden.

“Tijdens De Opstokerij maak je kennis met een hele nieuwe generatie jongeren die niet alleen lekker kan toneelspelen, maar die zich ook steeds meer ontwikkelt als echte theatermakers. Ze laten zich inspireren door klassiekers en hebben daar hun eigen ontwapenende, grappige en maatschappelijk zeer relevante kijk op hebben. Een feest om de zomer mee in te gaan!”, Anne Rats - artistiek leider De Stokerij
 
PROGRAMMA
 
KATIE CAPIELLO’S SLET & BRO
SLET & BRO zijn geschikt vanaf 14 jaar. Ben je jonger, neem dan een ouder of verzorger mee!
 
BRO – StokerijJONG
vrijdag 8 juli 20:30-21:45 uur
Deze “mannelijke” tegenhanger van SLET van Katie Cappiello is ook een aangrijpende en soms confronterend herkenbare jongerenvoorstelling over #METOO en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoe groei je op als man in deze wereld? Hoe hoor je er bij? Hoe word je gezien? Hoe ga je respectvol om met je relaties? Een stuk over grenzen en verwachtingen. Wat mag wel en wat mag absoluut niet. Zeven jonge vrienden zoeken hierin steun bij elkaar, maar komen erachter dat dit niet altijd even vanzelfsprekend is.
 
SLET – StokerijJONG
zaterdag 9 juli 20:30-21:45 uur
Onze jongerenvoorstelling SLET is terug. Een greep uit de reacties in 2019: “Heftig en mooi gespeeld” “een geweldig mooie, confronterende en heftige voorstelling. Wat is dit knap gedaan” “Iedereen werd er langzaam steeds stiller van”. Het thema van deze voorstelling, seksueel grensoverschrijdend gedrag, is helaas nog altijd actueel. De #METOO beweging is inmiddels groter dan ooit. In SLET worden de grenzen van de zestienjarige Joey op een avond door drie vrienden op de achterbank van een taxi totaal overschreden. Ze doet aangifte en beleeft de gebeurtenissen opnieuw. Haar verhaal wordt verweven met een glimp van de reactie van de samenleving om haar heen. Hoe bepaalt dit incident achterin een taxi het leven van Joey en haar vrienden?
 
4x SHAKESPEARE
De Shakespeares, behalve Romeo&Julia, zijn geschikt vanaf 12 jaar. Ben je jonger, neem dan een ouder of verzorger mee!
 
ROMEO & JULIA – De Kleine Stokerij
vrijdag 9 juli 17:00-17:10 uur
De allerjongste spelers van De Stokerij presenteren ROMEO&JULIA, het grootste liefdesverhaal in 10 minuten. Gratis toegang en geschikt voor alle leeftijden.
 
KRIJG NOU TITUS – StokerijJONG
vrijdag 8 juli 18:00-19:15 uur
StokerijJONG is uit op wraak! Wat als een generaal besluit dat hij niet meer wil vechten? Gebaseerd op Titus Andronicus, het meest bloederige stuk van Shakespeare over de gevolgen van een oorlog. StokerijJONG gaat niks uit de weg behalve de rijm. EXTRA GROOT, EXTRA GRAPPIG en EXTRA BLOEDERIG!
 
MACBETH – StokerijJONG
zaterdag 9 juli 13:30-14:45 uur
Een van de meest beroemde tragedies van Shakespeare tot op de komma bewerkt door de kinderen van StokerijJONG. Een stuk waarin gelijkheid centraal staat. Wie heeft de macht? Wat is macht? Wie is de grootste slechterik? Wat is een slechterik en wat is dan een held? De spelers zoeken dit letterlijk uit op de vloer.
 
DE FEEKS – StokerijJONG
zaterdag 9 juli 16:30-17:45 uur
Een oproep aan alle feeksen: Laat je niet temmen want je mag zijn wie je wilt zijn! Het Temmen van de Feeks van William Shakespeare is misschien wel zijn meest bekritiseerde stuk om zijn sexistische moraal en het wordt nu door StokerijJONG in een hyper actuele bewerking gebracht. In een tijd die al te vaak overspoeld lijkt te worden door sexueel overschrijdend gedrag, waarin dick pics en catcalls soms bijna normaal lijken. Maar hoe normaal zou dit allemaal zijn als de rollen omgedraaid waren? Een voorstelling die ons een spiegel voorhoudt.
 
THEATERWORKSHOPS
zaterdag 9 juli 12:00, 15:00 & 19:00 uur
Wil jij ook toneelspelen? Of wil je het gewoon een keer proberen? Dan is dit je kans! De docenten van De Stokerij geven drie exclusieve theaterworkshops. Als het je bevalt, is er direct de mogelijkheid om in te stromen bij StokerijJONG of de Kleine Stokerij.
 
Praktische info
vrijdag 8 juli vanaf 17:00 uur & zaterdag 9 juli vanaf 12:00 uur
Wennekerpand, Schiedam
Kaarten à 8,00 via theateraandeschie.nl

Meer info over het programma: www.destokerijschiedam.nl

24-06-2022