DE ROTTERDAMSE POPWEEK 2021 KOMT ER AAN!

DE ROTTERDAMSE POPWEEK 2021 KOMT ER AAN!

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Na een coronaproof en verkorte editie in 2020, laten we dit jaar de muziekscene weer schitteren in een tiendaagse Rotterdamse Popweek! Dit jaar vindt de enige week die tien dagen duurt plaats van vrijdag 29 oktober  t/m zondag 7 november.

Rotterdam blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit, waardoor de Popweek in 2019 uitgegroeid is tot een tiendaags spektakel waarin ruim 800 acts optraden op 230 events verspreid over 126 locaties in de hele stad. Tijdens deze negende editie van de Popweek zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight met o.a. diverse Popweek Specials. Binnenkort maken we alle Specials bekend, maar we kunnen er wel alvast een aantal verklappen:

Vrijdag 29 oktober: Popunie Muziekmarathon – Baroeg
We openen we de Rotterdamse Popweek 2021 in stijl en vieren de live sector die we zo gemist hebben! 12 uur live muziek, van 11:00 tot 23:00 in de 10-daagse Popweek! Verwacht 12 uur lang non-stop muziek met acts en dj’s van Rotterdamse bodem. Meer info en de line-up volgt snel

unnamed (7)

Zaterdag 30 oktober: Los Paja Brava – Grounds
Grounds viert Día de Muertos met Los Paja Brava! Bereid je voor op een explosie van ritme, energie en extreem goede vibes. Cumbia, rock, ska en surf in een heerlijk pittige en dansbare mix. Los Paja Brava maakt perfect georganiseerde anarchistische muziek vol exotische danspasjes en Spaanstalige songteksten.

unnamed (8)

Zondag 31 oktober: Wavefest VII met o.a. Linea Aspera en Minuit Machine - Baroeg 
Wavefest biedt weer een gevarieerd programma van oudere en nieuwe wave acts. Deze zevende editie is met o.a. Linea Aspera, Minuit Machine, NNHMN en Raderkraft. DJ CO2 zal weer voor een spannende muzikale omlijsting zorgen.

unnamed (9)

Donderdag 4 november: Pure Love – Cult North
Neo Soul, modern R&B en alternative Hiphop. Denk hierbij aan de sound van H.E.R., Anderson .Paak, Summer Walker maar ook J Dilla. Met in de line-up o.a. Guillaume en Matt Bonilla!

unnamed (10)

Vrijdag 5 november: I&I Festival – V11
Liefde, geweldige muziek en een flinke dosis humor. Daarmee viert willie d. wallace de release van zijn debuutplaat I&I op 5 November in de V11 Rotterdam. Samen met 5 andere voornamelijk Rotterdamse acts word de V11 omgetoverd tot een heerlijke feelgood plek met de lekkerste muziek: reggea, pop, cumbia, surf, rock en elektro! Met o.a. willie d. wallace, Gerson Main, Jaap Mol en meer.

unnamed (11)

Zaterdag 6 november: Popronde Rotterdam
Popronde, het grootste rondreizend festival van Nederland trekt op zaterdag 6 november weer door het centrum van Rotterdam! Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts! Dit jaar met o.a. GUYY, Cashmyra, Deveron en Jason Waterfalls.

unnamed (12)

Zaterdag 6 november: BIRDfest
De formule van BIRDfest is simpel: pak BIRDs muzikale DNA, cook it down en drop het concentraat in downtown Rotterdam. Het resultaat: grenzen tussen live en club vervagen, genres verdampen en dag en nacht smelten naadloos samen.
Meer Popweek specials maken we snel bekend. Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op www.rotterdamsepopweek.nl.

07-10-2021