boek-skyline-vlaardingen

'Een Uitgelezen kans'

De levensopdracht van nieuwetijdskinderen – Hans Stolp

Wie ze zijn en wat ze ons leren

De term ´nieuwetijdskinderen´ is een verzamelnaam voor kinderen die duidelijk anders zijn dan kinderen uit vroegere generaties. Soms zo anders dat ouders bijna niets van zichzelf in hun kind herkennen.

De levensopdracht van nieuwetijdskinderen – Hans Stolp

Nieuwetijdskinderen hebben opvallende kenmerken, zoals een overmaat aan energie, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, ze zijn vaak sociaal begaan, hypergevoelig en hebben helderziende ervaringen. Natuurlijk zijn ze niet allemaal gelijk aan elkaar, maar zowel de jongere als de oudere nieuwetijdskinderen hebben een ´onweerstaanbare drang naar vrijheid´.

Veel inmiddels volwassen geworden nieuwetijdskinderen deden in hun jeugd dezelfde ervaringen op en hadden bijna allemaal het gevoel dat ze anders dan de ´gewone´ mensen in het leven stonden. In het boek De levensopdracht van nieuwetijdskinderen beschrijft Hans Stolp wie deze kinderen zijn, wat ze ons leren en welk aandeel deze kinderen zullen hebben in het omvormen van onze samenleving.

In het elfde van de in totaal veertien hoofdstukken staan de verschillende typen nieuwetijdskinderen beschreven. De schrijver benadrukt dat geen enkel nieuwetijdskind voor de volle honderd procent in een bepaald hokje past en onderling zijn er net zoveel verschillen te constateren als tussen andere mensen.

Grofweg zijn vier types te onderscheiden: de humanist, de artiest, de interdimensionaal en de conceptueel. De conceptueel is het enige type nieuwetijdskind dat veel meer op technische apparaten, ideeën en concepten is gericht dan op andere mensen. De interdimensionaal is fysiek meestal groter dan leeftijdsgenoten en weet vaak alles beter. Door hun lengte en hun aard is de interdimensionaal vaak een buitenstaander. Het meest gevoelig van de vier typen is de artiest. Hij is fysiek over het algemeen kleiner dan leeftijdsgenoten, heeft een sterke wil en houdt van alle vormen van kunst. De humanist is zeer sociaal, praat graag, heeft een sterk inlevingsvermogen en veel gevoel voor dieren, planten en bomen.

De gevoeligheid van nieuwetijdskinderen, de kinderen dus die anders zijn dan kinderen uit vroegere generaties, moet volgens Hans Stolp niet worden bestreden met ritalin. De samenleving moet zó worden omgevormd dat nieuwetijdskinderen zich hier welkom voelen en hier kunnen leven, zonder als ziekelijk, afwijkend of wat dan ook bestempeld te worden. De nieuwetijdskinderen leren ons om zonder dogma´s en niet alleen met het hoofd, maar meer vanuit het hart met elkaar om te gaan. Dat leidt uiteindelijk tot een nieuwe geneeskunde, een nieuwe economie, rechtspraak etc. Nieuwetijdskinderen zullen door hun unieke wezen een groot aandeel hebben in het omvormen van onze samenleving.

Hans Stolp is pastor, auteur en veelgevraagd spreker. Hij studeerde theologie en maakte studie van de psychologie van Jung en van het esoterische christendom. Van Hans Stolp zijn bij Ankh-Hermes twee luisterboeken verkrijgbaar en eenentwintig boeken.

De levensopdracht van nieuwetijdskinderen uit 2010, is in 2020 als negende druk verschenen bij Uitgeverij Ankh-Hermes bv, Deventer. Het boek telt 152 pagina’s en kost € 16,50. ISBN: 978 90 202 04018. Eveneens verkrijgbaar als e-book.

Illustratie: omslag boek

Recensie
Margriet Kleijn

Alle boekrecensies zijn ook terug te vinden op: www.vlaardingenleest.nl

30-04-2021

Waardering

1 haring - net zo (on)aantrekkelijk als een bedorven haring
2 haringen - alleen in de uitverkoop de moeite waard
3 haringen - kan ermee door als tussendoortje
4 haringen - goede kwaliteit, een stevige aanrader
5 haringen - behoort tot de beste vangst van dit jaar

hele haring hele haring hele haring hele haring