boek-skyline-vlaardingen

'Een Uitgelezen kans'

De grote vossenjacht - Justyn Edwards

Spannend fantasieverhaal voor tien- tot veertienjarigen

(Liz) mag meedoen aan het televisiespektakel ‘De grote vossenjacht’, tevens de titel van het spannende, fantasierijke boek dat Jusyn Edwards heeft geschreven. De winnaars van deze wedstrijd worden eigenaar van de nalatenschap van de wereldberoemde illusionist De Grote Vos. Liz doet niet direct mee om te winnen. Ze heeft een ander doel voor ogen. De Grote Vos heeft haar familie geruïneerd. Hij heeft zijn succes te danken aan een truc die Liz’ vader heeft bedacht. Nu is ze van plan via De grote vossenjacht deze truc terug te krijgen en de bedrieger te ontmaskeren.

De grote vossenjacht - Justyn Edwards

In het begin van het verhaal kom je er al snel achter dat Liz’ vader op een geheimzinnige manier is verdwenen. Ook dat is een zorg die Liz kwelt. Ze weet niet of haar vader nog leeft. Haar deelname aan de jacht wordt bemoeilijkt, omdat ze een handicap heeft. Haar onderbeen is geamputeerd. Ze kan zich niet snel verplaatsen, wat onder andere bij het traplopen problemen geeft.

Tijdens de competitie moeten de kandidaten raadsels oplossen en goocheltrucs analyseren. Liz werkt daarbij samen met Charlie. In het begin verloopt de samenwerking stroef, maar weldra wordt duidelijk dat ze elkaar bij de te overwinnen uitdagingen goed aanvullen.

Tijdens het uitvoeren van de opdrachten ontmoet Liz Dominic Drake. Ze kennen elkaar. Deze Dominic geeft aan te weten dat zij de dochter is van de wereldberoemde illusionist Samuel Lions. Drake is op zoek naar de meest begeerde truc, die in een blauwe kist moet zitten. Ook Liz zit achter die kist met inhoud aan. Drake probeert haar voor te zijn.

Twee kinderteams strijden tegen elkaar. De competitie wordt opgenomen om later op televisie te worden uitgezonden. De twee teams gaan redelijk gelijk op en weten behoorlijk wat oplossingen te bedenken. Uiteindelijk heeft het boek, na veel spannende hoofdstukken, een open einde. Er is je als lezer een en ander duidelijk geworden, maar ook veel nog niet. Daarom zullen we moeten wachten tot het tweede deel verschijnt. Op de rug van het boek zie je een 1 staan, wat inhoudt dat we hier te maken hebben met een nieuwe serie. Na lezing van het eerste deel kun je alleen maar hopen dat het volgende boek even spannend zal zijn.

Justyn Edwards is afgestudeerd archeoloog. Hij heeft onder andere gewerkt als campingmedewerker, krantenjongen en als softwareontwikkelaar. Maar nooit als archeoloog. Edwards’ droom was schrijver te worden.

Dit boek is zijn debuut. De grote vossenjacht is verschenen bij uitgeverij De Fontein en kost € 18,50.

illustratie:
1. omslag van het boek

Recensie
Gerard van Os

Alle boekrecensies zijn ook terug te vinden op: www.vlaardingenleest.nl 

18-08-2022

Waardering

1 haring - net zo (on)aantrekkelijk als een bedorven haring
2 haringen - alleen in de uitverkoop de moeite waard
3 haringen - kan ermee door als tussendoortje
4 haringen - goede kwaliteit, een stevige aanrader
5 haringen - behoort tot de beste vangst van dit jaar

hele haring hele haring hele haring hele haring