De Duurzame toekomst

Collegereeks voor senioren in Bibliotheek de Plataan

VLAARDINGEN - Student voor de klas, senioren te gast. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan draait de rollen om. De bibliotheek de Plataan organiseert in samenwerking met deze stichting vier colleges over duurzaamheid. De colleges vinden plaats in de Bibliotheek de Plataan Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100.

De Duurzame toekomst

Het college wordt gegeven door Jante. Ze studeert Vitality & Ageing aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar keuzevakken is ze de richting van duurzaamheid ingegaan, wat altijd al een interesse was. Dit omdat het een actueel, constant veranderend en ontwikkelend onderwerp is. Dit kan overweldigend zijn, waardoor het Jante leuk lijkt om haar kennis over het onderwerp te delen en het gesprek aan te gaan. Jante benadert het thema op een laagdrempelige manier, waardoor het onderwerp goed te volgen is en het college voor elke deelnemer interessant is.

Onderwerpen die aan bod komen
- Duik in de Duurzame energie
- Onderweg naar groen transport
- Duurzaamheid in huis
- Nederland in de EU, duurzaamheid internationaal

Toegang is gratis na aanmelden en voor koffie en thee wordt gezorgd. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.debibliotheekdeplataan.nl. Aanmelden kan ook bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen, per mail: vlaardingen@debibliotheekdeplataan.nl of telefonisch via 085-043 67 41 (optie 3).

Data en tijd
Woensdag 6, 13, 20 en 27 maart van 14.00-15.00 uur

15-02-2024