Annemiek van Puffelen draagt toertocht op aan haar overleden vriend Guus

Dat wordt vanaf The Pittstop een stoet van klassieke Fiat 500's

Dat wordt vanaf The Pittstop een stoet van klassieke Fiat 500's

VLAARDINGEN - Op zondagochtend 18 september aanstaande kun je rond elf uur vanaf café The Pittstop een bonte stoet van 40 klassieke Fiat 500's door Vlaardingen zien trekken. Aan het eind van de zondagmiddag - zo rond een uur of vier - is The Pittstop ook de slotbestemming van de toertocht.

door Jan Schrijver

Annemiek van Puffelen (59) uit Schiedam organiseert de najaarsrit van de Fiat 500 Club Nederland. Ze heeft een route uitgestippeld die start bij chauffeurscafe The Pittstop aan de Doggerstraat in Vlaardingen. Daar wordt koffie gedronken met erbij een ijzerkoekje in de vorm van, hoe kan het ook anders, een Fiat 500. 

De uitgezette toertocht met veertig klassieke Fiat 500's leidt via Maassluis, Schipluiden, het Westland, Hoek van Holland, Delft, Kethel en Schiedam Centrum waar het Jenevermuseum (tussen 14.00 en 15.00 uur) wordt bezocht, Schiedam West waar een ijsje wordt gegeten bij La Venezia, weer terug naar The Pittstop in Vlaardingen. Bij de organisatie is zij bijgestaan door een Vlaardings lid van de Fiat 500 Club, Piet Stoker, en andere vrienden. Annemiek draagt de toertocht op aan haar in februari op 59-jarige leeftijd onverwacht overleden vriend Guus Maier. 

Annemiek is geboren aan de Polderweg in Kethel en op haar 24-ste verhuisd naar Schiedam West en nu wonend in Schiedam Nieuwland. Zij is al sinds de jaren tachtig lid van de Fiat 500 club. Met haar ex-man maakte ze vele ritten met dit iconische model auto in eigen land, maar ook naar Italië waar jaarlijks in Garlenda uit heel Europa fans van de Fiat 500 bijeenkomen. Meer dan duizend klassieke Fiat 500's zijn er dan.

Na haar scheiding leerde Annemiek vier jaar geleden haar vriend Guus Maier kennen. Samen zetten zij de passie voor de Fiat 500 voort en werden met de klassieke Fiat 500 van Annemiek ook verscheidene mooie ritten in binnen- en buitenland gemaakt. Met z'n tweeën en vrienden Erik & Claudia met hond Sjors, maakten zij in twee klassieke Fiat 500's de rit naar Garlenda, het internationale mekka voor de Fiat-fans. Voor dagelijks gebruik beschikt Annemiek overigens over een moderne auto, en het zal niet verbazen, het is een Fiat 500, "zo'n mooie lichtblauwe", zegt zij. Annemiek: "Het autootje heeft trouwens verschillende bijnamen, bijvoorbeeld 'rijdende rugzakjes' en 'wegluizen'. Thuis heb ik een valkparkiet, Tafi genaamd, je begrijpt vast wel hoe ik aan die naam kom."

Annemiek van Puffelen tot slot: "Mijn eigen klassieke auto is er dit evenement helaas niet bij, hij wordt gerestaureerd. Ik kan er ook moeilijk in rijden, ik ben afgelopen november gevallen, elleboog uit de kom en heb daar nog last van."

Foto: Annemiek van Puffelen en haar in februari overleden vriend Guus Maier met de historische Fiat 500 in Kethel

06-09-2022