D.V.O.’32 - O.V.V. 4-1 (2-0)

Licht aan het einde verticale tunnel?

VLAARDINGEN (Voetbal) - De ruime 4-1 zege op O.V.V. betekende voor D.V.O.’32 wedstrijd nummer vier in een ongeslagen reeks. Met de grootste seizoensoverwinning tot dusver - en bovendien de eerste thuiszege na acht eerdere pogingen - bleef de volle buit aan de Marathonweg. De gasten werden puntenloos terug naar Oostvoorne gestuurd, zich realiserend dat de Vlaardingers nog maar 1 puntje achter staan in de jacht op plek 12.

D.V.O.’32 - O.V.V. 4-1 (2-0)

De belangrijke thuiswedstrijd tegen O.V.V. werd vooraf aangekondigd als de zoveelste ‘do or die’ partij op weg naar handhaving. Dat hadden de mannen van trainer Benjamin van der Zwan heel goed in de oren geknoopt. D.V.O.’32 schoot als een komeet uit de startblokken en kwam al in de 3e minuut op 1-0 na een wereldgoal van Diego Remondo Gomez. Met een zwabberbal vanaf een metertje of 30 liet hij de Oostvoornse doelman kansloos. Goed begin is het halve werk, zal Diego gedacht hebben.

Met de 1-0 als kussentje probeerden de gastheren de wedstrijd te controleren, al ging dat niet altijd even gepolijst. Als kijkspel leek het bij vlagen op ‘hots-knots-begonia’, voetbal wat past bij een onvervalste degradatiekraker als deze. De spanning vergoedde echter veel. Zo niet alles. Stress en nervositeit die op slag van rust een stuk draaglijker werd toen topscorer Tim Kievit op het randje van buitenspel de 2-0 aantekende. Met een verdubbelde voorsprong de rust in, wat een Tim-ing.

Na de thee ging O.V.V. op zoek naar de aansluitingstreffer, hetgeen gepaard ging met de nodige frustraties aan Oostvoornse kant. Letterlijk aan de kant, want er was rood voor de grensrechter én hulptrainer alsook geel voor de hoofdtrainer nodig om de opgefokte sfeer op de Oostvoornse bank in te dammen.
   Nadat de rookdampen van dit tumult waren opgetrokken waren de toeschouwers getuige van de bijna volmaakte counter, ware het niet dat Pascal Möller de bal op de lat knalde. Vanuit de hieropvolgende tegenaanval maakte O.V.V. de aansluitingstreffer en stond er in plaats van een bevrijdende 3-0 ineens een benauwende 2-1 op het scorebord.
   D.V.O.’32 liet zich echter niet van de wijs brengen en verdedigde met verve de voorsprong. Sterker nog, in de slotfase maakte de thuisclub gebruik van de geboden ruimte en wist het via schitterende goals van invallers Reinier van der Veen en Anwar el  El Bouazaoui de score uit te breiden naar een ongekende 4-1 eindstand.

Vooralsnog ligt de focus op plek 12. Een blik op de ranglijst leert echter dat door de Vlaardingse puntenregen ook clubs als Meeuwenplaat, Naaldwijk en Vierpolders weer langzaam in beeld komen. Het verschil varieert van 4 tot 5 punten, en dat is al de helft minder dan het gapende gat van enkele weken terug.

Vierpolders komt over twee weken op bezoek, maar eerst wacht komende zaterdag de lastige uitwedstrijd bij kampioenskandidaat Excelsior’20. De Schiedammers zitten met drie nederlagen op rij in de hoek waar de klappen vallen en zullen zich uitgerekend tegen D.V.O.’32 willen revancheren voor deze slechte serie. Oppassen dus.

Fotobijschrift
Na afloop 'Benzine bij de kantine'

Tekst en fotografie
Ronald van Meijeren

10-03-2024