Cuby’s Blues in de regio

Erwin Java houdt legende levend

VLAARDINGEN / ROTTERDAM / SPIJKENISSE - In deze voorstelling brengt Erwin Java met band, inclusief blazers, een ode aan Harry Muskee en zijn band Cuby & The Blizzards. De gitarist was zelf lange tijd onderdeel van Cuby dat van Grolloo een wereldbekend dorp maakte. Hij toerde van 1986 tot en met 2011 met de Peetvader van de Hollandse blues in hoog tempo langs de vaderlandse theaters.

Cuby’s Blues in de regio

Erwin Java wordt tijdens deze hartverwarmende voostelling bijgestaan door twee speciale gasten: Erwin Nyhoff en Sean Webster (UK) Tijdens de voorstelling Cuby’s Blues zullen grote en breed gekende hits als Window of my eyes en Appleknockers Flophouse zeker niet ontbreken. Daarnaast worden ook songs uit Harry Muskee zijn solocarrière en van het gouden album Cuby & The Blizzards-album Cats Lost (2010) gespeeld.

Bij deze voorstelling draait het niet om de zoveelste tributeband, maar brengt het langst spelende Cuby & The Blizzards-lid Erwin Java samen met een sublieme band het echte werk tot nieuw leven.

Cuby’s Blues doet gelukkig de regio Vlaardingen een aantal keer aan. De ideale gelegenheid om nog eens ouderwets te genieten van de onvergetelijke muzikaliteiten van Harry Muskee. Dat de vrachtwagen met equipment en instrumenten ooit is leeggestolen achter de Stadsgehoorzaal mag je nu een historisch weetje noemen. Toen was het een drama.

Muzikantenuitleg
De uit Sheffield afkomstige vocalist/gitarist Sean Webster (1976) is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel en behoeft wat nadere uitleg.

Hij heeft in zijn loopbaan zowel in Europa als in de VS getoerd. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2.

In Nederland verscheen hij, met Erwin Java’s Travel Party, regelmatig in de TV-show Veronica Inside en was hij finalist in de SBS-talentenshow We Want More (2021).

Tot dusver bracht Webster 7 albums uit en heeft de liefde hem in 2012 naar zijn huidige woonplaats Giethoorn gebracht. Samen met Erwin Java wordt aan een begin 2024 te verschijnen album gewerkt.

Musici
Erwin Nyhoff - zang
Sean Webster - zang/gitaar
Bas Mulder - keyboards, achtergrondzang
Marcel Wolthof - drums, achtergrondzang
Guus Strijbosch - basgitaar
Bert Pfeiffer - trombone
Sander Zweerink - Trompet
Peter Lieberom - saxofoon
Erwin Java - gitaar

Gitarist Erwin Java speelde onder andere bij White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, The Muskee Gang, Cuby & The Blizzards en King of the World.

Erwin Nyhoff (gitarist) speelde onder meer bij The Prodigal Sons.

Cuby’s Blues
26 oktober Stadsgehoorzaal Vlaardingen
4 november Oude Theater Rotterdam
20 december Theater de Stoep Spijkenisse

Wie hieraan nog niet genoeg heeft en meer dan één keer kippenvel wil op ons grootste orgaan kan de verdere agenda vinden op: www.erwinjava.nl.

Tickets bestellen
NTK Tickets en info
Website: www.ntk.nl

Telefoon: 0900-9203

16-10-2023