Circulaire plantenbakken vullen in District U

Circulaire plantenbakken vullen in District U

VLAARDINGEN - Om nog meer bij te dragen aan het aantrekkelijk maken van District U, zal er in het weekend van 7 en 8 oktober een leuke, circulaire buurtactiviteit plaatsvinden. Op zaterdag 7 oktober zal er samen met de bewoners van Fairlandstudio’s een tiental plantenbakken gerealiseerd worden uit duurzame palletdelen.

Op zondag 8 oktober worden deze plantenbakken gevuld met diverse planten uit de plantsoenen rond het oude Unilever-hoofdkantoor. Dit groen wordt niet meer onderhouden en moet op den duur wijken voor nieuwbouw dus alle reden om zoveel mogelijk te redden. Naast dat deze plantenbakken de buurt nog verder zullen opfleuren, is het een hele leuke gelegenheid om buurtgenoten te ontmoeten en te participeren in de aantrekkelijkheid van District U.

Er wordt gezorgd voor een hapje, een drankje en een hoop gezelligheid. Wie District U, het gebied aan de Nieuwe Maas dat volop in ontwikkeling is, de afgelopen tijd nog niet heeft bezocht moet eens een kijkje komen nemen. Het voormalig Unileverterrein transformeert stap voor stap naar een hotspot waar kunst, cultuur, horeca, wonen, werken, studeren, ontmoeten, recreëren en sporten samenkomen.

De komende 10 jaar zal dit gebied nog in ontwikkeling zijn en moeten uitgroeien 'tot een stadswijk van ongekende allure'. Om deze periode zo prettig mogelijk te maken voor de huidige en toekomstige bewoners is placemaker Rory Dickhoff aangesteld. Rory wil binnen dit gigantische, meerjarige ontwikkelproject een inspirerende plek creëren waar het goed toeven is. Met de Brandweer als gezellig ontmoetingscafé, een aantrekkelijk terras, sportmogelijkheden, kleurrijke muurschilderingen, diverse kunstobjecten en leuke buurtactiviteiten vergeet je bijna dat hier ook gesloopt en gebouwd wordt.

Rory Dickhoff: "We hopen 7 en 8 oktober zoveel mogelijk mensen te verwelkomen op één of beide dagen. We zijn er van 11.00 tot 16.00 uur. Ook als je niet in het gebied woonachtig bent, ben je van harte uitgenodigd. Uiteraard ben je niet verplicht om je handen uit de mouwen te steken maar grote kans dat je daar vanzelf zin in krijgt! Aanmelden mag, is handig voor de inkoop, en kan op op www.districtnu.nl "

28-09-2023