CION pakt 2de plek op toernooi bij FC IJsselmonde

Op een goed georganiseerd en sportief toernooi bij FC IJsselmonde won CION beide wedstrijden. Op donderdag, iets wat onterecht, van de zondag en op zaterdag moest ook hun zaterdagtak er aan geloven en stapte CION met een 1-3 overwinning van het veld.

Voorsprong
In een rommelige wedstrijd, waar als het vizier meer op scherp had gestaan de uitslag veel hoger had kunnen uitvallen, kwam CION door een buitenspeldoelpunt nog op achterstand. Maar nog voor rust trok het de wedstrijd naar zich toe en met een aantal grote kansen voor de gelijkmaker was het Jimmy van der Vaart die zijn eerste goal in het CION shirt aantekende, 1-1. Voor rust kwam CION ook nog op voorsprong door aanvoerder Joey van der Velden en ging het aan de thee met 1-2.

Invallers
In de rust kwam het loopwonder Tiemen Noordam binnen de lijnen. Met later enkele omzettingen en Sonny Assenberg centraal achterin naast Desley de Wolf ging CION opzoek naar meer. IJsselmonde kwam niet veder dan enkele kleine mogelijkheden en wat schoten van afstand.

Plek 2
Na een goede aanval kwam vleugelverdediger Lars Vuijk door over de rechterkant en behield het overzicht aan de rand van de zestien om de goed meegelopen Tiemen Noordam te bedienen die keurig afrondde en zo ook de eindstand bepaalde, 1-3.

Door de uitslag op veld 2 liep CION net de beker mis maar ging het als een goede nummer 2 naar huis.