ChristenUnie en SGP blijven samenwerken in Vlaardingen

ChristenUnie en SGP blijven samenwerken in Vlaardingen

Afgelopen week zijn de besturen van beide partijen overeen gekomen om de samenwerking ook de komende raadsperiode voort te zetten en samen als één partij de verkiezingen in te gaan.

De samenwerking is al jaren een gewoonte in Vlaardingen en beide partijen zijn bekend als één partij. “Toch is deze overeenkomst altijd een eerste formaliteit van beide partijen richting de verkiezingen” zegt Cor de Jonge, oud raadslid en voorzitter van de ChristenUnie. “Hierna zullen de partijen hun kandidatenlijsten opstellen en ineen schuiven”.

Momenteel vormen onze raadsleden Erik van Pienbroek (SGP) en Wouter de Reus (CU) een stevig duo in de gemeenteraad. “Wij zien dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld en aandacht vragen voor diverse onderwerpen in de gemeenteraad” laat Kees Alderliesten, SGP voorzitter, weten.  “Wij hopen dat zich dit vertaalt naar zetelwinst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen”.

Voor het ondertekenen is ook akkoord nodig van beide landelijke hoofdbesturen. Het akkoord en de ondertekening is zonder discussie en in goed overleg gegaan. Zoals het al jaren gewend is bij de ChristenUnie en SGP in Vlaardingen.

06-07-2021