CDA Tweede Kamerlid Inge van Dijk op bezoek in Vlaardingen

CDA Tweede Kamerlid Inge van Dijk op bezoek in Vlaardingen

Het Tweede Kamerlid voor het CDA, Inge van Dijk, bracht een werkbezoek aan onze stad. Haar specialisme is toerisme en daarom werd een bezoek gebracht aan Museum Vlaardingen, waarna zij ook de Stadskraan en de VL 92 Balder bezocht. Dat was ook uit praktische overweging, want deze drie, voor toeristen aantrekkelijke iconen, bevinden zich bij elkaar op of aan de museumkade.

CDA in Vlaardingen 04

Van Dijk werd ontvangen door o.a. Jacky Silos, wethouder voor het CDA en gemeenteraadslidMarieke Thommis. In het museum verwelkomde directeur Léanne Selles het gezelschap. Zij vertelde kort iets over het ontstaan en de nieuwe missie van het museum, waarna zij de verrassend veelzijdige tentoonstellingen presenteerde: van de werken van de romantische maritieme schilder Arij Pleijsier naar de spectaculaire presentatie over het leven van Bas en Adriaan van Toor: Bassie & Adriaan.

CDA in Vlaardingen 05

Foto 1: Museumdirecteur L. Selles geeft een toelichting op het beleid van het museum. Op de foto v.l.n.r. o.a. Marieke Thommis, Inge van Dijk en Jacky Silos.

Foto 2: De Plaaggeest zorgde ook bij Van Dijk voor een licht jeugdtrauma. Daar is ze inmiddels overheen.

Foto 3: Het gezelschap bij de Stadskraan, waar het werd ontvangen door het stichtingsbestuur van de Stadskraan Vlaardingen.

17-07-2021