Cantate BWV 22 Bethelkerk

Zondag 11 februari 2024 om 17.00 uur

VLAARDINGEN - Op 11 februari wordt in de Bethelkerk, Burg. Verkadesingel 26 te Vlaardingen, in een cantatedienst de cantate ‘Jesus nahm zu sich die Zwӧlfe´(BWV 22) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) uitgevoerd.

Cantate BWV 22 Bethelkerk

Bach componeerde Cantate 22 samen met nr. 23 ter gelegenheid van zijn auditie voor de Thomaskantor-vacature in Leipzig op 7 februari 1723, volgens de Lutherse kalender de laatste zondag voor het begin van de vasten. De schriftlezing waarbij de cantateteksten zijn geschreven, is Lucas 18: 31-43: Jezus' aankondiging van zijn lijden en sterven in Jeruzalem. De zang van koor en solisten wordt instrumentaal begeleid door strijkers, hobo en continuo.

Tevens wordt uitgevoerd het motet ´Christus Factus Est´ van Johann Michael Haydn (1737-1806).

Uitvoerenden
Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, Collegium Delft, orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, solisten: Marie Anne Jacobs (alt), Adrian Fernandes (tenor), Samuel Wong (bas)

Algehele muzikale leiding
Bas van Houte

Voorganger
ds. Hans van der Linden

Website
www.cantatesvlaardingen.nl

Organisatie
Stichting Cantates Vlaardingen

E-mail
infocantatesvlaardingen@gmail.com

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Echter, ook de deurcollecte na afloop vormt een belangrijke pijler om de cantatediensten voort te kunnen zetten. De collecte wordt dan ook warm aanbevolen.

30-01-2024