Zondag 29 mei 2022, aanvang 17.00 uur.

CANTATE BWV 11 BETHELKERK VLAARDINGEN

CANTATE  BWV 11  BETHELKERK VLAARDINGEN

Op 29 mei zal in de Bethelkerk, Burg. Verkadesingel 26 te Vlaardingen, de cantate ‘Lobet Gott in seinem Reichen’ het Himmelfahrtsoratorium (BWV 11) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) worden uitgevoerd.

Bach componeerde het Himmelfahrtsoratorium voor Hemelvaartsdag 24 mei 1735. Het is een vocale compositie op basis van handelingen en gebeurtenissen waarvan een getuige (testo), in dit geval een evangelist, verslag doet. Het orkest omvat, naast strijkers en continuo, twee hobo's, twee fluiten, 3 trompetten en pauken.

Tevens wordt uitgevoerd het motet ‘Veni Sancte Spiritus’ van Carl Gottlieb Reißiger (1798-1859). Dit motet is geschreven voor een vierstemmig koor (SATB).

Uitvoerenden: Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, Collegium Delft, orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, solisten: Merel van Geest (sopraan), Annette Vermeulen (alt), Arco Mandemaker (tenor), Johan Vermeer (Bas). 

Algehele muzikale leiding: Bas van Houte. zie ook www.cantatesvlaardingen.nl

Iedereen is in pricipe welkom, maar zijn er nog wel enkele regels in verband met covid, zie hiervoor de website van de kerk:

https://www.ambachtoost.nl/extra_nieuws 

 

 

27-05-2022