Burgemeester en wethouder Sport maken kennis met Vlaardingse Sport

Burgemeester en wethouder Sport maken kennis met Vlaardingse Sport

Vlaardingen, zaterdag 6 november ‘21 - Op initiatief van Vlaardingen in Beweging (ViB) maakten Burgemeester Wijbenga en Wethouder Somers-Gardenier zaterdag 6 november kennis met Vlaardingse sportverenigingen. 

Tournee
“Een nieuwe Burgemeester én een nieuwe wethouder Sport, een prima gelegenheid om een kennismakingstour langs de Vlaardingse sport te maken”, zo dacht het team van Vlaardingen in Beweging. Maar liefst 30 sportbestuurders en andere betrokkenen bij de Vlaardingse sportverenigingen gingen mee op toernee.

Het programma werd afgetrapt in District U, het tijdelijke onderkomen van Vlaardingen in Beweging. Daar vertelden de  buurtsportcoaches en de verenigingsadviseur van ViB met trots hoe zij deskundig, verbindend en energiek Vlaardingers in beweging brengen én houden. 

Tour langs sportcomplexen

Vervolgens stapte het gezelschap (met mondkapje) in de bus voor een tour langs enkele sportcomplexen. Onderweg stelden alle aanwezige sportbestuurders hun vereniging voor aan de burgemeester en wethouder. Daarbij vertelden ze in een pitch hoe hun vereniging bijdraagt aan een mooier en vitaler Vlaardingen. Een aantal sportverenigingen maakte van de gelegenheid gebruik om de burgemeester én wethouder van een clubsjaal en/of pet te voorzien.

Burgemeester en wethouder

Bij terugkomst dankte de burgemeester alle aanwezigen. “Twee uurtjes is uiteraard veel te kort! Maar ik zie het als een eerste kennismaking. Een burgemeester wordt benoemd voor 6 jaar en sommige krijgen zelfs een verlenging. Ik kom dus graag terug bij jullie voor een uitgebreide ontmoeting.” aldus burgemeester Wijbenga. Waarna hij Vlaardingen in Beweging bedankte voor het initiatief en de uitstekende organisatie.

Geslaagde bijeenkomst
Bij Vlaardingen in Beweging kijkt men terug op een goede en vooral nuttige bijeenkomst. “Wij geloven in de kracht van sport en bewegen. Omdat het verbindt en verbroedert, goed is voor lichaam en geest en het zorgt voor ontmoeting. Het is ons daarom op het lijf geschreven om bestuurders van Vlaardingse sportverenigingen en de burgemeester en wethouder kennis met elkaar te laten maken met elkaar. Een geslaagde bijeenkomst wat ons betreft”, sloot Marvin Visser, directeur van ViB af.

Meer informatie over Vlaardingen in Beweging, sporten in Vlaardingen en het Vlaardings Sportakkoord kunt u vinden op www.stichtingvib.nl 

09-11-2021