PolderPracht unieke kinderopvanglocatie

Broekpolder wordt verrijkt

Broekpolder wordt verrijkt

VLAARDINGEN - UN1EK opent deze zomer onder de naam PolderPracht een unieke kinderopvanglocatie in de Vlaardingse Broekpolder. Het is een locatie met hele dagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang waar straks per dag 250 kinderen terecht kunnen.

Met ruime openingsuren en veel aanvullende diensten biedt PolderPracht een antwoord op diverse vraagstukken waar ouders van nu tegenaan lopen. “In elk geval kunnen we met deze locatie de wachtlijst in één klap wegwerken”, zegt Misja van Herp van UN1EK.

Op dit moment bevindt PolderPracht zich in de afbouwfase zodat eind mei de oplevering kan plaatsvinden. Vanaf 1 juli opent de locatie dan haar deuren voor de eerste kinderen. “Om onze capaciteit ten volle te kunnen benutten, zoeken we gemotiveerde medewerkers. Op 2 maart organiseren we een informatiebijeenkomst voor mensen die op deze prachtige opvanglocatie willen werken”, vertelt Van Herp. Er zijn straks circa 55 medewerkers nodig als PolderPracht op volle capaciteit opengaat. Later dit voorjaar, op 20 april, volgt een open dag voor ouders en kinderen die een kijkje willen nemen.

Nieuwe pedagogische visie
PolderPracht gaat met een voor UN1EK nieuwe pedagogische visie aan de slag, namelijk de ecologische pedagogiek. Deze houdt in dat het kind onderdeel vormt van verschillende systemen. “Het gezin is erg belangrijk, maar met onze locatie vervullen we ook een voorname rol in de opvoeding. Samen met de ouders voelen wij ons verantwoordelijk voor het welzijn en het opgroeien van het kind. Hier creëren we voor kinderen alle ruimte om te groeien en te stralen”, zegt Van Herp.
   Kinderen, ouders, partners en medewerkers vormen één gemeenschap. “Wij zoeken pedagogische medewerkers die op en top professional zijn en hun talenten willen inzetten voor kinderen én ouders. Ons doel is duurzaam opgroeien met daarbij veel autonomie voor kinderen en medewerkers. De locatie gaat ook aanvullende diensten aanbieden, zoals logopedie, fysiotherapie of een kinderkapper die langskomt.” 

Groene buitenruimte
De nieuwe vestiging is straks erg goed bereikbaar – direct naast de afrit Vlaardingen West langs de A20 – en grenst direct aan de groene Broekpolder. “Met 1.300 vierkante meter binnenruimte en een buitenruimte van 5.000 m2 kunnen kinderen hier letterlijk in het groen spelen. Er komt een speelweide voor de allerkleinsten en een klim- en klauterplein voor de grotere kinderen”, vertelt Van Herp. PolderPracht zal ook samenwerken met de diverse verenigingen en sportfaciliteiten in de Broekpolder. Dat is bijvoorbeeld erg interessant voor de Buitenschoolse Opvang. 

Zeer ruime openingstijden
De nieuwe opvanglocatie gaat met zeer ruime openingstijden werken. Kinderen kunnen er al vanaf 06.00 uur terecht en kunnen tot 21.00 uur ’s avonds blijven. “Dit is een uitkomst voor ouders die in continudiensten werken, of in de tuinbouw in het Westland. Zij moeten vaak vroeg beginnen of hun werkdag eindigt later dan 18.00 uur. Maar ook voor medewerkers zorgt dit voor nieuwe mogelijkheden.
   “Met de ruimere openingstijden bieden we flexibiliteit en zorgen we dat meer mensen hun werk nog beter met hun persoonlijke voorkeur of situatie kunnen combineren. Zo zullen er mogelijkheden zijn voor zowel kleine als grote contracten, flexibele en vaste contracten en mogelijkheden voor zij-instromers. Kortom, we bieden veel ruimte aan diverse specialisten om mee te werken aan de opbouw van deze prachtige locatie. Dus kom op 2 maart naar onze informatiebijeenkomst”, besluit Van Herp. Meld je aan via www.un1ek.nl/polderpracht-informatiedag.

Tekst en fotografie
UN1EK

16-02-2024