Genieten via het groen

Broekpolder is een nieuw wandelpad in rijker

Broekpolder is een nieuw wandelpad in rijker

De afgelopen maanden is een nieuw wandelpad aangelegd in en om de Ruigte door de vrijwillige onderhoudsploeg van de Federatie Broekpolder. Er zijn bestaande paden gebruikt maar ook nieuwe aangelegd dat onverwachts zicht biedt op een meertje. Het wandelpad krijgt de naam ‘Vriendenpad’ en is te herkennen aan de bruine paaltjes met een gele punt in een rood vierkant. Het startpunt is het Klauterwoud. Je wandelt 10 kilometer door het afwisselende landschap van de Broekpolder met bos, open stukken en grasland, beekjes en meren met bijzondere vogels, heuvels om te beklimmen en idyllische lanen. Ook loop je een stukje langs de Boonervliet met uitzicht op de Vlietlanden. Je kunt de route onderweg inkorten naar 6 of 8 kilometer.

Het Vriendenpad is tot stand gekomen met steun van de Vrienden van de Broekpolder, de gemeente Vlaardingen en een bedrijf dat de bordjes heeft geleverd. De beschrijving van de route is te vinden op https://www.broekpolder-vlaardingen.nl

230606 Bp Vriendenpad gemaaktOp zaterdag 17 juni wordt het Vriendenpad feestelijk geopend om 13.00 uur bij de Uitkijktoren van het Klauterwoud tijdens de Broekpolderdag. Onder begeleiding van de Vrienden van de Broekpolder wandel je het eerste stuk samen op en krijg je uitleg over de planten, bomen en verschillende dieren die je onderweg kunt tegenkomen.

De opening is een onderdeel van de Broekpolderdag waarbij vele organisaties je welkom heten om kennis te maken met de verschillende sporten en hobby’s die in het recreatiegebied worden aangeboden. Een leuke doe-dag uit voor jong en oud met demonstraties, workshops en nog veel meer.

Foto’s
Paul van Vugt

06-06-2023