Van bijzonder meubilair en fijne kortingen

Bree’s New World pakt weer uit

Bree’s New World pakt weer uit

VLAARDINGEN - Het heet inmiddels een traditie in meubelland. De tijd dat december gestaag januari wordt en, zoals in dit geval, 2023 rekenkundig een cijfertje hoger - en dus in 2024 verandert, wordt ruimte gemaakt in de magazijnen van Bree’s New World.

Dan gaan alle prototypes, krasjes en deukjes en overtallig meubilair in de aanbieding. Je mag stellen dat Vlaardingen niet alleen ijzerkoekjes, ijsmoppen en Schelvispekel tot cultureel erfgoed mag rekenen; daar horen de stijlvolle meubelen van Bree’s New World net zo goed bij. En tradities? Die moet je vieren en waarom niet met koffie, thee, oliebollen en appelflappen voor wie in de showroom zijn of haar interieurlicht wil opsteken.

Ook nu gaan stoelen, tafels, fauteuils, banken, lampen, barkrukken, vloerkleden/carpetten en sierkussens met grote korting van de hand. Arij van Bree legt de werking en het hoe en waarom uit van deze jaarwisselingsmogelijkheid om tegen verrassende prijzen aan oogstrelend meubilair te komen dat ook nog eens lekker zit.

Arij van Bree: ‘Wat in de aanbieding gaat is nieuw, maar van het voorbije jaar. Soms met een krasje of een deukje dat onzichtbaar is hersteld. Elk jaar geeft nieuwe ideeën op het gebied van gemak en vormgeving. In dat opzicht is meubilair trendgevoelig als kleding en schoeisel en aan de andere kant tijdloos als het leven zelf. Voor die nieuwe ontwerpen en vormgeving, daar moet ruimte voor gemaakt. Daarom deze uitverkoop.’

Ieder jaar komen klanten van heinde en verre om hun meubilair tegen scherpe prijzen aan te schaffen. Omliggende hotels, zo leert de praktijk, hebben extra kamerverhuur van mensen die een nachtje overblijven om de dag erop vroeg als eerste een van de vele krenten uit de ruime hoeveelheid pap te plukken. ‘Van noord tot zuid en van oost tot west en ook buren van over de grens mogen we tot onze eindejaarklanten rekenen,’ weet Arij van Bree.

‘Bree’s New World is trendsetter in design-meubels van eigentijds en gedurfd ontwerp. Sinds jaar en dag ontwikkelen onze Furniture Composers een zeer uiteenlopende collectie van wat je hier allemaal ziet. Lef en veelzijdigheid zijn hierbij kerngedachte. We beperken ons niet tot één type interieur. Dat maakt ons werk uitdagend en verre van saai. Het resultaat? Een zeer uiteenlopende, gedurfde meubelcollectie. Zowel qua ontwerp als materiaalgebruik. Strak, modern, industrieel, design, organisch, retro of landelijk, al deze termen zijn min of meer van toepassing op onze meubelen.’

Een kleine week voor de uitverkoop is het een drukte van belang bij Bree’s New World. Meubelen worden in elkaar geschroefd, kleden gedrapeerd of hangend in een rek, lampen gaan op tafel, de toonzaal opnieuw ingericht. Het is alsof een museum zich voorbereidt op een nieuwe expositie. Met dit verschil dat je de praktische kunstwerken hier kunt kopen en dat ze indien gewenst voor een geringe vergoeding thuis worden afgeleverd als meenemen geen optie is.

Meubilair is de praktische verbeelding van wie het aanschaft. Een woning is als je favoriete kledingstuk waarbij ‘lekker zitten’ een vereiste is (als het een stoel, kruk, fauteuil of poef betreft). Net als dat het oog ook wat wil. Meubilair is als een belangrijk orgaan dat naadloos invulling geeft aan de woning. Op die manier zijn binnen en buiten één. Individualiteit is hierbij van het grootste belang. En als dat ook nog eens voor bijna de volle 100% een Nederlands product is …

Arij van Bree tot slot: ‘Er is van elke productgroep meer dan je ziet. Artikelen die zijn verkocht worden ’s avonds weer vanuit het magazijn aangevuld. Iedere dag is er sprake van een goede gevulde toonzaal met ruime keus.’

Bree’s New World
Kotterstraat 8
3133 KW Vlaardingen
Telefoon: 010-248 9006
E-mail: info@breesnewworld.nl
Website: www.breesnewworld.nl

Openingsdata en -tijden
Woensdag 27/12: 09.00 t/m 18.00 uur
Donderdag 28/12: 09.00 t/m 18.00 uur
Vrijdag 29/12: 09.00 t/m 21.00 uur
Zaterdag 30/12: 09.00 t/m 18.00 uur

Zondag en maandag 31/12 en 01/01 gesloten.

Dinsdag 02/01: 09.00 t/m 18.00 uur
Woensdag 03/01: 09.00 t/m 18.00 uur
Donderdag 04-01: 09.00 t/m 18.00 uur

Internationale Möbel Messe
Van 14 t/m 18 januari kun je de nieuwe collectie bewonderen. In Keulen tijdens de IMM een keur van de jongste noviteiten op interieurgebied vanuit eigen keuken. Uiteraard uitdagend en eigentijds. Ook dat is een traditie die bij Bree’s New World hoog in het vaandel staat. De Vlaardingse meubelvernieuwer is al vanaf 1953 deelnemer.

IMM Keulen
Messeplatz 1
51063 Köln

Tekst
Peter Joore

Fotografie
Cor Huis in 't Veld

231226 Brees New World6

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

26-12-2023