Meubeluitverkoop met Style & Noviteiten

Bree’s New World pakt later uit

Bree’s New World pakt later uit

Door alle virale vangrails heeft ook Bree’s New World moeten schrappen en niet kunnen doen wat al bijna twee decennia in de agenda staat: de uitverkoop tussen kerst en de jaarwisseling. Wie nu het magazijn instapt ziet dan ook overvolle stellingen, talloze dozen met inhoud en stapels karpetten of vloerkleden. Alles gereed om volgende week van eigenaar te wisselen.

Met een team van vaklui worden in hoog tempo allerhande meubelen in elkaar gezet om later te worden getoond en, want dat is immers het grote doel, te worden verkocht. We spraken met Arij en Jaap van Bree; over de komende fabrieksopruiming. Locatie: het magazijn, want het monteren van de meubelen gaat aan de lopende band door.

Bree’s New World heeft als slogan: The Furniture Composers en daar is geen woord van gelogen. Het hart van ontwerp tot aan productie ligt in Vlaardingen. Vaak met (half)producten van lokale aard, maar altijd met Nederlandse oorspronkelijkheid.

‘Het is even wennen,’ aldus de Arij en Jaap van Bree. ‘Normaal gaan we het jaar uit met de sale. Nu zitten we in de overgang van februari naar maart. Vanwege het openingsdeficit van afgelopen twee jaar hebben we nu extra voorraad van meubelen met een krasje, deukje of wat qua stijl niet helemaal nieuw is. Er is voor de klant dus nog meer aanbod dan normaal.’

Het voordeel van de sale is dat er geen levertijd is. Wat je koopt kan gelijk mee naar huis. ‘Veel mensen hebben de laatste twee jaar amper tot geen vakantie gehad en staat de woning centraal. Na het opknappen is nu dan de tijd van het nieuwe meubilair aangebroken. Eerlijk gezegd verwachten we nog meer drukte dan normaal. Er zijn er al legio die belangstellend hebben geïnformeerd naar de sale.’

Nieuw is de Freya, een tafel die afgelopen week op de beurs in Nieuwegein is gepresenteerd en zelfs nog niet in de winkels te vinden is. Daarvoor moeten liefhebbers in later stadium de reis naar Vlaardingen nog eens aanvangen. Daarbij retro Bouclé stoffen, de eveneens teruggekeerd-van-weggeweest Mahjongg-kastjes en zijn er de Cloudy’s. Die laatste tafels met een wolkvormig blad. Alleen al om te zien een sieraad in de woning. Alles even lux en stijlvol.

Een typisch Vlaardingse hit zijn de zogeheten Twinny salon- en bijzettafels. Met wulpse ronde vormen een ode aan de vrouw, die nog altijd het hart vormt van menig harmonieus gezin. Arij en Jaap (met gevoel voor de verkoop): ‘Omdat de Twinny-serie modisch apart is, 100% in Nederland wordt geproduceerd door een Vlaardings bedrijf, zien wij de tafels als een start van een lokale traditie. Denk hierbij aan: ijzerkoekjes, ijsmoppen, Vulcaan, Schelvispekel en haring. Het leuke is dat bij de Twinny-serie de optionele verhogingsblokjes bij Madern vandaan komen. Het is misschien maar een detail, maar toch.’
   Het zou leuk zijn als stadgenoten die nog niet bekend zijn met deze tafeltjes onze showroom eens aandoen om ze te bekijken. We hebben ook een leuk filmpje over de Twinny’s op onze social media-kanalen, hier speelt een tweeling de hoofdrol en komen alle varianten van deze tafeltjes voorbij.

Volgens de broers rinkelt de telefoon nu al van ’s ochtends vroeg tot einde werkdag. ‘Allemaal mensen die willen weten wanneer de sale is en wat er zoal kan worden verwacht. Wat dat laatste betreft kunnen we kort zijn: alles wat je qua meubilair in huis nodig hebt.’

Verkooprijzen richtlijn
Ten aanzien van de reguliere verkoop kan de klant rekenen op een globaal kortingspercentage van zo’n 50% op alle artikelen.

Bree’s New World
Kotterstraat 8
3133 KW Vlaardingen

Telefoon: 010-248 90 06
E-mail: info@breesnewworld.nl
Website: www.breesnewworld.nl/

Openingstijden
Sale is van maandag 28 februari t/m zaterdag 5 maart

Maandag t/m donderdag: 09.00-18.00 uur
Vrijdag -----------------------: 09.00-21.00 uur
Zaterdag --------------------: 10.00-18.00 uur

220227 Bree13

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

27-02-2022