Brandende accu's moeten door gespecialiseerd bedrijf worden afgevoerd

Brand in loods met deelscooters

Brand in loods met deelscooters


ROTTERDAM - Vanochtend net na vijf uur rukten de hulpdiensten uit voor een zeer grote brand aan de Linschotenstraat, die ligt in het Rotterdamse deel van de Spaanse Polder. Vanmiddag om vijf uur waren er nog enkele brandweerwagens aanwezig. Er stonden toen nog accu's in brand.

br1 (2)

De Linschotenstraat is een zijstraat van de Matlingeweg, de drukke verkeersstraat die in de Spaanse Polder net over de grens met Schiedam ligt. De Linschotenstraat loopt van de Matlingeweg tot aan de Delfshavense Schie. De loods waarin de brand ontstond, ligt op een terrein dat grenst aan de Delfshavense Schie en de Gantelhaven. In het pand staan deelscooters (Go Sharing) en de accu's die in deze scooters gebruikt worden. Tegenover dit pand - aan de andere kant van de Gantelhaven -  ligt een kazerne van de brandweer. 

Om kwart voor zes vanochtend berichtte Rijnmondveilig.nl: "Veel brandweervoertuigen onderweg naar zeer grote brand. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren."

Om 7.05 uur berichtten de instanties via Rijnmondveilig.nl: "Brand is onder controle, brandweer bezig met nablussen."

Om 17.00 uur vanmiddag stonden zoals gezegd nog enkele brandweerwagens bij het door de brand getroffen bedrijfsgebouw en was er nog een brandslang uitgerold. Ook waren nog aanwezig medewerkers van gemeentelijke Toezicht & Handhaving, een medewerker van DCMR en een medewerker gevaarlijke stoffen. 

Accu's zijn gevuld met zuur en zijn moeilijk te blussen. Na vijven vanmiddag was het voor de hulpverleners wachten op een ingeroepen gespecialiseerd bedrijf, om de accu's af te voeren. De accu's worden eerst ondergedompeld in water en ondergedompeld zijnde afgevoerd. 

Foto's door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online

br2 (2)

br4 (2)

30-08-2021