Metaalbedrijf uit Vlaardingen meest actieve leerbedrijf 

Blozo wint OOM Award 2023 voor Zuid-Holland

Blozo wint OOM Award 2023 voor Zuid-Holland


HAZERSWOUDE-DORP/VLAARDINGEN - Blozo heeft de OOM Award 2023 voor de regio Zuid-Holland in de wacht gesleept.

In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Vlaardingen de andere genomineerden NK Profiel (Zwijndrecht) en Thermeta (Wateringen) voor. De winnaar werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Zuid-Holland.

Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. “Uiteindelijk viel onze keuze op Blozo. Dit bedrijf heeft niet alleen veel mensen opgeleid, maar heeft een sterk ontwikkelde leercultuur waarbij niet alleen aan het bedrijfsbelang maar ook aan het belang van de medewerkers wordt gedacht. Hier investeert de bedrijfsleiding in vakkennis én in de ontwikkeling van vaardigheden zoals plannen, overleggen en onderhandelen zodat daarmee de samenwerking op de werkvloer kan worden versterkt. Het is mooi om te zien hoe dit bedrijf organisatorische veranderingen doorvoert en steeds in beweging blijft.”


Bekijk hier de video van OOM Award-winnaar Blozo:


Van elkaar leren

Opleiden is een kernactiviteit van Blozo, zegt Michael Röder, strategie- & innovatie-adviseur. “Bijna iedereen die hier rondloopt, volgt wel een opleiding. We kunnen niet zonder opleiden. Het levert niet alleen goede vakmensen op, het zorgt ook voor energie, trots en waardering: we doen het samen. In dit bedrijf leren we allemaal van elkaar.”

Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Awards
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. "Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen", aldus OOM. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.
Kijk voor meer informatie op www.oom.nl

Foto door Olivier Huisman

25-09-2023