Burgemeester Cor Lamers van Schiedam doet oproep:

'Blijf na negen uur binnen, hoe het vanavond ook zal zijn met de avondklok'

'Blijf na negen uur binnen, hoe het vanavond ook zal zijn met de avondklok'

SCHIEDAM - Burgemeester Lamers van Schiedam, die tevens vicevoorzitter is van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, roept iedereen op vanavond na negen uur binnen te blijven. Ook nu de rechtbank vanochtend de Rotterdamse dansleraar Willem Engel (foto) gelijk heeft gegeven, dat de avondklok per direct opgeheven dient te worden.

“Het is een onverwachte uitspraak te noemen van de rechter. Het is tegelijkertijd het bewijs dat de rechtspraak in ons land onafhankelijk is. Het is op dit moment door ons als gemeenten moeilijk een uitspraak te doen of de avondklok vanavond om negen uur wél of niet nog zal gelden. Dat is nu primair een zaak van het kabinet. De staat heeft beroep tegen de uitspraak ingediend, dat dient op dit moment (16.30 uur, red.). Afhankelijk van hoe deze uitspraak uitvalt, zal het kabinet linksom of rechtsom met een regeling moeten komen. Ik ga zo ook weer de vergadering in met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hoe het allemaal ook zal uitpakken: ik roep iedereen met klem op: blijf binnen! Het is in ons aller belang.”

Burgemeester Lamers kwam eerder in het landelijk nieuws en werd daar onder vuur genomen en geridiculiseerd, nadat hij had gepleit voor een vaccinatieplicht.

 

Fotograaf: Frank Maarleveld

16-02-2021
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright

16-02-2021