Bijna zeventig nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s

Bijna zeventig nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s

SCHIEDAM - Een elektrische auto opladen kan voortaan dichter bij huis. Er komen de komende 3 jaar 68 nieuwe laadpunten bij in Schiedam.

Dat moet ertoe leiden dat een bezitter van een elektrische auto altijd een oplaadplek op maximaal 200 meter van de woning vindt. Samen met 29 andere gemeenten heeft de gemeente Schiedam een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Engie, die de laadpunten zal aanleggen.

Wethouder Jeroen Ooijevaar: “Het aantal elektrische voertuigen neemt de laatste jaren ook in Schiedam enorm toe. We verwachten dus ook dat de vraag naar het aantal laadpunten de komende jaren zal toenemen. Met de nieuwe overeenkomst zijn we daarop voorbereid.”

Op dit moment zijn er 136 openbare laadpunten voor elektrische auto’s in Schiedam. De komende drie jaar komen daar minimaal 68 nieuwe openbare laadpunten in de openbare ruimte bij. Wethouder Ooijevaar: “We blijven laadpunten op aanvraag plaatsen. Zo maken we elektrisch rijden voor steeds meer mensen aantrekkelijk. Dat is belangrijk, want zo leveren we een bijdrage aan onze klimaatdoelen. En wordt de lucht in de stad schoner.”

Het aanvragen van een openbare laadpaal kan via de website www.laadpaalnodig.nl

Dichter bij huis
"Met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst is Schiedam niet alleen voorbereid op de komst van meer elektrische auto’s. Bezitters van elektrische auto’s zijn straks ook verzekerd van een oplaadplek op maximaal 200 meter van hun woning. Nu is dat nog 250 meter. De locaties van oplaadpunten in Schiedam zijn te vinden op www.oplaadpunten.nl
of www.oplaadpalen.nl ", aldus de gemeente.

De deelnemende gemeenten zijn Albrandswaard, Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Gouda, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Schiedam, Vlaardingen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zoetermeer en Zuidplas.

Foto: door Biontologist - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55142242

(This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.)

 

12-08-2021