'Bij mij thuis' in de Plataan

Viering Kinderboekenfeest

VLAARDINGEN / MAASSLUIS / DEN HOORN - Het Kinderboekenfeest is een jaarlijks terugkerend leesfestijn rondom het kinderboek voor kinderen van 9-12 jaar. Elk jaar is er een ander thema. Dit jaar is het ‘Bij mij thuis’. We nodigen je graag uit voor het Kinderboekenfeest bij mij thuis in de Bibliotheek de Plataan, filiaal Vlaardingen-Centrale. Het feest begint om 10.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Natuurlijk is het gratis. Maar om te weten hoeveel kinderen er komen, vinden we het prettig dat je je aanmeldt via onze website.

'Bij mij thuis' in de Plataan

Het feest start met een spetterend muzikaal optreden van Kinderkoor Villa Voice onder leiding van Roosje Sloter. Ze openen de Kinderboekenweek met met vrolijke liedjes over het thema en zingen natuurlijk het Kinderboekenweeklied van Kinderen voor Kinderen. Daarna volg je een circuit van vier activiteiten en ontmoet je vier populaire kinderboekenschrijvers. Misschien hoor je ook wel hoe het is bij hen thuis. Heb je een boek van een of meer van deze schrijvers? Ze zetten er vast een coole handtekening in.

Welke schrijvers komen op bezoek?
Marcel van Driel

Marcel van Driel speelt graag spellen en houdt van robots en fantasy films. Optreden voor kinderen vindt hij misschien nog wel leuker dan boeken schrijven. Hoe kinderen reageren als hij een spannend stuk voorleest en het beantwoorden van alle vragen. Marcel is iemand die gek wordt van alle verhalen in zijn hoofd. De enige manier om ze eruit te laten, is om ze op te schrijven. Marcel is bekend van zijn serie Superhelden en GamenHelden en hij schrijft nu de serie Bobbie Botjes waarvan deel 1 net uit is. Op feest leest hij voor uit Game Helden en Bobbie Botjes en daarna gaan de kinderen Blaag de Blob tekenen.

Arend van Dam
Arend van Dam is geboren in Maassluis en heeft wel meer dan 100 boeken geschreven. Hij is zelf gek op boeken over ontdekkingsreizen en indianen en reizen is zijn passie.

Laatst in Canada ontmoette hij een jonge Stoney Nakoda, gewoon bij hem thuis!

Wil je weten hoe het bij de mensen thuis er aan toe gaat die wonen in Suriname, Canada, Japan, Tanzania, Turkije, Marokko en nog veel meer landen? Arend van Dam kan het je allemaal vertellen.

Marlies Slegers (8+)
Je zult maar in een dierentuin wonen. Of terechtkomen op een eiland, bij je oma, of op een onbewoond eiland aanspoelen. Het kan allemaal, in de boeken van Marlies Slegers. Marlies neemt de kinderen mee langs het thema van de Kinderboekenweek. Marlies heeft meer dan 45 boeken op haar naam staan voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

Michael Reefs
Michael Reefs is een van de best gelezen Nederlandstalige fantasy-auteurs van dit moment. Met zijn avonturenreeks DE BIEB BENDE over magie en verbeelding, vriendschap en verraad, won hij de harten van vele kinderen. Ook met zijn nieuwe series: De tempeljagers, Marie Boe en Bram en het zoldermysterie zet hij weer spannende avonturen neer. Het is zijn missie om ‘juist in deze tijd kinderen aan het lezen te krijgen en hun verbeeldingen te prikkelen. Michael is naast schrijver ook een all-round verhalenverteller, boekenclubleider en bezoekt hij scholen en dit jaar de Bibliotheek in Vlaardingen.

01-10-2023