Politie en Gemeente Vlaardingen wuiven klachten weg

Bewoners centrum overlast patserbakken beu

Bewoners centrum overlast patserbakken beu

Al jaren worden diverse straten in Vlaardingen gebruikt als racebaan door snelle auto's, motoren en luxewagens. Vooral 's avonds en 's nachts leven de chauffeurs/coureurs zich uit ten koste van het woongenot van omwonenden.

Door: Frank Maarleveld

Bewoners van het centrum, zeker die aan het Liesveldviaduct, zijn de situatie spuugzat. Na diverse meldingen van overlast, onder andere van Mercedes-AMG's, die met hoge snelheid en gierende banden het viaduct misbruiken als Max het rechte stuk van Zandvoort, én het schouderophalen van politie en gemeente, besloten zij tot ludieke, maar bloedserieuze actie.

Met diverse zelfgemaakte 30 km zone borden gaven zij aan waar de schoen wringt. “De overlast moet over zijn, de verkeersveiligheid dient hersteld te worden. Nu is de overheid aan zet,” aldus een verbolgen bewoner, “of moeten er eerst ongelukken gebeuren!”

IMG-20210910-WA0010 (1)

Vrijdagochtend waren handhavers en gemeentereiniging vlot met het verwijderen van de borden. “Dan kan er wel snel actie worden ondernomen,” schamperde de bewoner. “Wij wachten al 3 jaar op reactie.”

Kersvers burgemeester Bert Wijbenga kan direct laten zien of de hem gisteren in de Grote Kerk toegezwaaide lof qua aanpakken en het is een doener terecht is.

10-09-2021