Benefietdiner kansengelijkheid voor de jeugd

VLAARDINGEN - Op donderdagavond 11 april organiseert Rotary Vlaardingen 80 een benefietdiner voor een project dat kansengelijkheid voor de jeugd in de regio moet vergroten.

Benefietdiner kansengelijkheid voor de jeugd

Ondernemers die maatschappelijk betrokken zijn en die de jeugd een hoopvol toekomstperspectief willen geven, kunnen een tafel kopen en hiermee een mooie financiële  bijdrage leveren aan het goede doel.

De club organiseert het diner in samenwerking met het Lentiz College en Albeda College en vindt plaats bij de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Tijdens de avond zal Marco Pastors (directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid) als gastspreker optreden. Ook staan een veiling, een rondleiding en een loterij op het programma.

Baankansen voor starters op VMBO of MBO-niveau
Uit onderzoek blijkt dat circa 20% (landelijk ruim 8%) van de jeugd in de regio opgroeit in armoede. Ook de jeugdwerkloosheid is hoger dan in de rest van het land. Harm Borgers, Rotarylid en projectleider Benefietdiner: “In de praktijk blijkt dat veel praktisch georiënteerde kinderen kiezen voor een VMBO of MBO-opleiding zonder baanperspectief, simpelweg omdat ze de weg naar de opleidingen met grotere slagingskansen niet vinden. De ouders bezoeken de open dagen niet of ze kunnen niet meekomen met de klas omdat ze bijvoorbeeld geen fiets hebben. Dit terwijl de regio diverse mooie projecten kent waarbij jongeren opgeleid worden door ondernemersinitiatieven die soms zelfs met ‘aandebakgaranties’ werken. Denk hierbij aan zorg, voedingsverwerking en techniek, stuk voor stuk sectoren waar de komende decennia de baankansen liggen met name voor starters op VMBO of MBO-niveau. Daarom komen we in actie en gaan we de jeugd die het praktijkleren zo hard nodig heeft helpen!”.

Rotary Vlaardingen 80 start in samenwerking met het Future Food Field Lab van de Food Innovation Academy (FIA) en de Zorg Innovatie Academie (ZIA) een project waarbij kinderen en hun ouders actief de weg wordt gewezen naar opleidingen met een goede kans op een baan. Dit gebeurt in verbinding met de gemeente, de Riverboard en andere maatschappelijke organisaties. De beide academies (FIA en ZIA) gaan zorgen voor workshops voor het primair én voortgezet onderwijs. Ook leveren ze als het nodig is fietsen aan de kinderen en zorgen voor goede apparatuur om mee te leren en werken. Borgers besluit: “Zo willen we een bijdrage leveren aan het verkleinen van de kansenongelijkheid in Vlaardingen. Als de actie succesvol is, hopen we volgend jaar nog meer ondernemersinitiatieven te kunnen ondersteunen, zodat de kinderen die wij bereiken sowieso iets vinden dat bij hen past."

Tafel kopen
Ondernemers die willen aansluiten bij het diner kunnen een tafel kopen voor € 500,- (4 personen) of € 1000,- (8 personen). Meer informatie en aanmelden kan op de website: https://www.rotary.nl/vlaardingen80/nieuws/Benefietdiner%202024/.

Over Rotary
Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians (internationale) projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Samen aan dit soort projecten werken, versterkt onderlinge banden. Ben je ook een geëngageerde professional en wil je meer weten over Rotary? Kijk dan op www.rotary.nl en/of neem contact op met de lokale club.

www.rotary.nl/vlaardingen80/ 

03-03-2024