Zaterdag 4 november kick-off

Belgische supergroep Hideous in De Kroepoekfabriek

Belgische supergroep Hideous in De  Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Op zaterdag 4 november komt Hideous naar De Kroepoekfabriek. Een Vlaamse supergroep met leden van Ramkot, RHEA en Romeo Elvis. Afgelopen zomer nog op Rock Werchter, op 4 november in De Kroepoekfabriek.

Hideous maakt moshpit-waardige gitaarrock, of zoals ze zelf zeggen: ‘ramrock’, in hetzelfde  straatje als Ramkot en RHEA. De band brengt rockmuziek geïnspireerd door de ruigheid van  de jaren ‘90. In 2021 waren ze finalist in de rubriek De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.  Sindsdien heeft de band vele shows in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk achter de rug.  Met als hoogtepunten de supportshow voor Black Box Revelation in een uitverkochte  Ancienne Belgique en afgelopen zomer op de main stage van Rock Werchter.

De Gentenaren volgen de smerige slipstream van bands als Royal Blood en Wolfmother.  Hideous is de optelsom van leden van Ramkot, RHEA en Romeo Elvis: een rockmonster dat  garant staat voor loeiharde gitaarmuziek.

Zoals een recensent verwoordde: “Twee weken. Zo lang bestaan ze al. En met slechts één  single wisten we al: hier zit iets in. Dit is een band waar we grote dingen van verwachten.”  Hideous brengt overtuigende rock met een eigentijds en gevarieerd randje. Hun eerste  shows worden nu al legendarisch genoemd.

Gilmer
Het voorprogramma wordt verzorgd door Rotterdams powerduo Gilmer. Emiel Gilijamse 
(bas/leadzang) en Lex Folmer (drums/zang) leveren solide, meedogenloze rock. In 2017  kruisten hun wegen in de band Mr Overdrive, toerend door het land en zichzelf naar de finale  van 'de Grote Prijs van Dordt' werkend. Na het uiteenvallen van die band, bundelden  ze hun krachten in 2020 als Gilmer. Hun drijvende ambitie: meeslepende, energieke rock  creëren die zowel het publiek als de band zelf in vuur en vlam zet.

Hideous + Gilmer
Zaterdag 4 november 2023
Open: 20:30 | Aanvang: 21:00 uur
Voorverkoop: €13,-. Deur: €15,-. 
Meer info is te vinden op https://kroepoekfabriek.nl/agenda/hideous

 

23-10-2023