Bekendmaking prijswinnaars modelbouw trekschuit

Bekendmaking prijswinnaars modelbouw trekschuit

Vrijdag 17 september jl. heeft burgemeester Edo Haan de prijswinnaars van het modelbouw project trekschuit bekend gemaakt op het schoolplein van IKC de Westhoek. Alle 40 deelnemende leerlingen ontvingen een oorkonde “Modelbouwer” en een cadeaubon voor een “trekschuit ijsje” bij Luciano naast de vaste ligplaats van de trekschuit in de Veerstraat bij de Markt. De eerste drie prijswinnaars hebben een gratis vaartocht met trekpaard gewonnen en de nummer 1 mag in april 2022 de trekschuit officieel dopen waarmee de scheepsnaam bekend wordt.

De 40 mini trekschuitjes zijn sinds medio juli te bezichtigen in Museum Maassluis als onderdeel van de tentoonstelling over de bouw van de trekschuit.De bezoekers konden beoordelen welk model het best gebouwd of het mooist versierd was. Een jury bestaande uit Ella Steehouwer (Museum Maassluis), Paul Welagen (werfbaas bouwteam ‘Zorg en Vlijt’), Carla van Es en Kees Tempelaars (initiatiefnemer modelbouw trekschuit) had tenslotte het laatste woord.

Ondanks alle vertragingen door Corona is de samenwerking tussen ‘Zorg en Vlijt’ en IKC de Westhoek met name door de leerkrachten Marja Arnoldus en Carmen van Dijk voor dit jaar succesvol afgesloten. 

De stichting Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ wil van het modelbouw project een jaarlijkse traditie maken en onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om scholen in de gemeenten uit de regio hier ook voor te interesseren. 

Fotograaf: Jos Webbers

19-09-2021