Maar helaas nog niet in Vlaardingen

Argos Mobiel gaat weer 's avonds rijden in Schiedam

Argos Mobiel gaat weer 's avonds rijden in Schiedam

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - De Argos Mobiel - een door vrijwilligers bemande vervoersdienst - gaat met ingang van maandag 5 juli aanstaande op doordeweekse dagen ook weer 's avonds rijden in Schiedam.

De vrijwilligers van Argos Mobiel rijden vanaf maandag 5 juli aanstaande weer tot 20.00 uur 's avonds op doordeweekse dagen. In verband met de coronamaatregelen werd de afgelopen tijd niet later dan 17.00 uur gereden. 

Argos Mobiel Schiedam rijdt daardoor op maandag tot en met vrijdag weer van 08.00 tot 20.00 uur. In het weekend wordt van 09.00 tot 17.00 uur gereden.

"We hebben extra voorzorgsmaatregelen getroffen voor de veiligheid van passagiers én onze vrijwilligers. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht, nemen we de nodige hygiënemaatregelen en houden we waar mogelijk 1,5 meter afstand", zo meldt Argos Zorggroep.

"Men kan telefonisch een rit reserveren en dan wordt alles geregeld. Inschrijven is dus niet nodig. Men kan bellen en dan staat een van de planners van Argos Mobiel hen te woord en geeft, indien gewenst, uitleg over hoe een en ander werkt", zo licht een woordvoerster ons desgevraagd toe. "Argos Mobiel is bedoeld voor ouderen en kwetsbare mensen in Schiedam die geen eigen vervoer hebben. Onze passagiers behoren voornamelijk tot deze doelgroep. Minderjarigen vervoeren wij niet." Er wordt niet vooraf gecheckt of iemand tot de doelgroep behoort. "Dat doen we in goed vertrouwen. Mochten we van de vrijwilligers signalen krijgen dat een passagier meerdere malen een rit maakt en mogelijk niet tot de doelgroep behoort, dan trekken we dit na", aldus de woordvoerster. Volgens haar ervaren taxi's dit niet als een vorm van oneerlijke concurrentie. "Taxi's komen niet graag voor deze korte ritten binnen de stad Schiedam."

Vanuit Schiedam wordt gereden binnen de gemeente Schiedam (inclusief het ziekenhuis Franciscus Vlietland). Een rit kost 1,50 euro of 3,00 euro per persoon (afhankelijk van afstand, het hogere tarief geldt voor een rit van 3 tot 6 km). Betalen kan in het voertuig door te pinnen of met een strippenkaart. Deze kaarten zijn te koop bij:

DrieMaasStede aan de Voorberghlaan 35 in Schiedam
Frankeland, Sint Liduinastraat 10 in Schiedam
Schiewaegh, Nieuwe Damlaan 10 in Schiedam
Jacobs Gasthuis, B. Knappertlaan 59 in Schiedam
Soos Blauwhuis, Spinhuispad 36/50 in Schiedam
Franciscus Vlietland, Vlietlandplein 2 in Schiedam

Een rit reserveren gaat telefonisch: 010 – 427 83 90

In Vlaardingen is deze vrijwilligersservice niet meer actief sinds maart 2020. "Op dit moment rijden we niet binnen de gemeente, vanwege het wegvallen van de subsidie van de gemeente Vlaardingen. We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken bij andere subsidieverstrekkers en hopen snel goed nieuws voor u te hebben dat we weer kunnen gaat rijden", aldus Argos Zorggroep.

Foto: de vrijwilligers in Schiedam op de foto voor DrieMaasStede (bron foto Argos Zorggroep)

 

29-06-2021