Zondag 27 maart te zien in Onderweg naar de regio op RTL 4

Architectuur Theater aan de Schie in de landelijke schijnwerpers

Architectuur Theater aan de Schie in de landelijke schijnwerpers

In december maakte RTL 4 opnames voor het televisieprogramma Onderweg naar de regio in Theater aan de Schie. De uitzending is op zondag 27 maart om 15.30 uur te zien op RTL 4. In deze uitzending is Onderweg naar de regio te gast in Schiedam. Tijdens de uitzending staat de vermaarde architectuur van Theater aan de Schie in de schijnwerpers.

Op dinsdag 21 december maakte RTL 4 opnames voor het televisieprogramma Onderweg naar de regio in Theater aan de Schie. In dit informatieve programma gaan de presentatoren elke week naar een andere regio in Nederland en praten over het ondernemerschap. Naast het bezoek aan unieke locaties, komt ook de regio zelf aan bod. Wat leeft er in deze regio en wat zijn de leuke feitjes of weetjes?

In deze uitzending is Onderweg naar de regio te gast in Schiedam. Theater aan de Schie zet dit keer niet de artiesten, maar de vermaarde architectuur van het theater in de schijnwerpers. Architect Hans Ruijssenaars liet zich voor Theater aan de Schie inspireren door het uit hout opgetrokken Teatro Farnese, dat in de 17de eeuw werd gebouwd in Parma, Italië. De nieuwe entree van het Schiedamse theater komt ook ter sprake.

De uitzending van Onderweg naar de regio is op zondag 27 maart om 15.30 uur te zien op RTL 4. Op de daaropvolgende zaterdag om 13.30 uur wordt de herhaling uitgezonden. Abonnees van Videoland kunnen de uitzending ook hierop terugkijken.

Steeds meer film- en televisieopnames in Theater aan de Schie

Theater aan de Schie krijgt steeds meer landelijke bekendheid en is in toenemende mate een populaire locatie voor film- en televisieopnames. Zo vonden in november de televisieopnames plaats van de theatershow van cabaretier René van Meurs. In december werd de eerste editie van de Rijnmond Big Band Show opgenomen en op Tweede Kerstdag uitgezonden. De volgende opnames voor de Rijnmond Big Band Show staan alweer op de planning. Dinsdag 12 april vinden de opnames plaats en de uitzending is zondag 17 april, Eerste Paasdag, te zien op TV Rijnmond. Recent was de bijzondere architectuur van het theater ook het decor voor twee filmopnames, waaronder de nieuwe film Bon Bini Holland 3 van Jandino Asporaat.

23-03-2022