Nieuwe expositie van 25 oktober tot 12 december

Anja Brands in Kerkcentrum Holy

Anja Brands in Kerkcentrum Holy

Anja Brands is geboren in Rotterdam getogen in Vlaardingen. Vanaf haar kindertijd vond zij tekenen en schilderen leuk. Tekenlessen op de lagere school waren voor haar het leukste vak. Lekker met papier potlood en kleurpotloden aan de gang gaan. Na de middelbare school volgde zij de opleiding tot kleuterleidster. Daar was handvaardigheid een van haar favoriete vakken. Daar kon ze soms twee uur naar het lege papier staren en dacht: Wat moet ik nou weer eens tekenen? wist ze het thuis meestal wel en toog alsnog aan het werk.

Helaas waren er tegen de tijd dat ze afgestudeerd was ongeveer meer kleuterleidsters dan kleuters en lukte haar niet aan werk te komen. Dus koos voor haar andere grote hobby. : muziek maken. Van jongs af aan volgde zij pianoles en zong in een van de kinderkoren van Jo Mulder. Zingen was en is haar passie.

Anja Brands deed toelatingsexamen aan het conservatorium met als hoofdvak zang en vijf jaar later ontving zij haar diploma. Ze kon direct aan de slag als zangdocente bij de muziekschool in Vlaardingen. Hier werkte ze altijd met veel plezier. Helaas werd deze in 2013 gesloten en is zij als ZZP’er aan de slag gegaan.

Tijd om haar oude hobby tekenen weer op te pakken, want met alle lesgeven kwam dat er niet vaak van. Ook omdat Anja ook nog het Jeugd Musicalkoor tot 2017 leidde. Hierin ging veel tijd en energie zitten. Gelukkig kon zij hier haar passie voor tekenen gebruiken met het schilderen van decors voor voorstellingen.

Gaandeweg heeft zij het tekenen en schilderen weer opgepakt. Het resultaat van circa een decennium creativiteit hangt nu in Kerkcentrum Holy. Anja hoopt dat de bezoeker met plezier langs haar schilderijen en tekeningen loopt en wie weet hangt er binnenkort wel een  echte Anja Brands bij u in de huiskamer.

Het Kerkcentrum is geopend op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur en op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Informatie:
E-mail: nellekevdl46@kpnmail.nl
Telefoon: 010- 434 95 51

Organisatie:
Namens de commissie Kunst in de Kerk: Ria Witvoet, Nelleke van der Luit en Gerry van der Heijden.

30-10-2022