Ambacht meets Design

Progressieve kerstmarkt KW Haven

Knusse kraampjes met handgemaakte (design)spullen, fonkelende kerstverlichting en een hapje en een drankje: eind november barst de kerstsfeer al los in Vlaardingen. Creatievelingen uit het verzamelpand OOAK Company, aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ 20, organiseren op 26 november van 12.00 tot 18.00 uur een kerstmarkt vol ambacht en design. De toegang is gratis en voor iedereen.

Ambacht meets Design

Ambacht Meets Design Vlaardingen is niet de gebruikelijke, kneuterige kerstmarkt zoals we die kennen. Wel belooft het een unieke markt te worden waar ondernemers uit het verzamelpand unieke, handgemaakte (kunst)werken en producten verkopen. Denk aan fotografie, leren tassen, (opgeknapte) meubels, suikerspinkunst, interieurartikelen, kussens, kunst, illustraties en andere designitems. Kortom: originele en handgemaakte cadeaus.

Unieke ondernemers, unieke producten
Initiatiefnemers José den Besten en Annemei Kalden organiseren Ambacht Meets Design Vlaardingen dit jaar voor de eerste keer. Den Besten: ‘In ons pakhuis, dat van oorsprong een oude haringrokerij is, komen creativiteit, design en ambacht samen. Er worden zulke mooie dingen gemaakt, dat we dachten: hier moeten we iets mee doen. Het is een gezamenlijk project geworden met de ondernemers uit het pand.’ Kalden vult aan: ‘Vlaardingen heeft zoveel onontdekt talent, dat willen we graag aan het grote publiek laten zien. We bedachten daarom deze kerstmarkt, die volledig in het teken staat van ambacht en design.’

De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 26 november van 12.00 tot 18.00 uur. Meer informatie staat op Instagram: @ambachtdesignvlaardingen.

10-11-2022