Als herboren ...

Rozenburg - D.V.O.’32 1-3 (0-1)

VLAARDINGEN (Voetbal) - Een herboren D.V.O.’32 pakte de zoveelste strohalm op weg naar lijfsbehoud. In de degradatiekraker tegen nummer laatst Rozenburg wisten de Vlaardingers met 1-3 te zegevieren en 3 belangrijke punten te verzilveren. Dat zet de teller over de laatste 3 wedstrijden op 7 punten, een ongekende reeks! Is er een heus voetbalmirakel in de maak?!

De openingsfase van de wedstrijd was voor de volledig in het zwart acterende gasten. Was een omhaal van Gert-Jan van der Veen nog een prooi voor de Rozenburgse keeper, bij de volgende Vlaardingse aanval werd het stil aan de overkant. Een sublieme assist van Niko van Meijeren werd door Tim Kievit met een bekeken lobje in het vijandelijke doel gewerkt (0-1). Al deed het kijkspel bij vlagen pijn aan de ogen, dit juweeltje vergoedde veel.

Naarmate de rust naderde, begon de thuisclub de druk op te voeren. Het resulteerde bijna in de gelijkmaker, ware het niet dat onze doelman Natoe da Graca dos Santos de meubelen redde. Met moeite hield D.V.O.’32 de voorsprong tot aan de rust vast.

De 2e helft was nauwelijks in gang gefloten of Tim Kievit knalde de 0-2 tegen de touwen. Met deze gewenste buffer op zak leek de 3e uitzege een kwestie van tijd, ware het niet dat het getergde Rozenburg zich met opportunistisch spel terug in de wedstrijd wist te knokken. D.V.O.’32 moest achteruit en dreigde na de 1-2 in de 64e minuut zelfs overlopen te worden. Enkele minuten na de aansluitingstreffer werd de bal bij een scrimmage tot drie keer toe van de lijn gehaald, maar met vereende krachten ontsnapten de Vlaardingers aan de gelijkmaker en mogelijk meer onheil. Kort hierop counterden de bezoekers zich naar de bevrijdende 1-3. Met een echte spitsengoal kroonde Tim Kievit zich tot ‘man of the match’. Wat diens hattrick nog unieker maakte was dat vader Ad Kievit ditmaal géén doelpunt van zoonlief miste.

Helaas wist de naaste concurrentie voor plek 12 ook punten te vergaren. O.V.V. speelde gelijk en Naaldwijk won. Echter niet getreurd, want er zitten nog 30 punten in het mandje. Komende zaterdag wacht de volgende ‘do or die’ partij tegen O.V.V. Bij winst verkleint D.V.O.’32 het gat tot één punt en ligt alles weer open. Een “makkie” is het op voorhand niet, want de Oostvoorners doen in de 2e periode niet voor de Westwijkers onder. Bovendien wist D.V.O.’32  dit seizoen nog géén thuiszege te boeken. Met steun van de 12e man moet het dit keer wel lukken om de punten in Vlaardingen te houden. Kom dus ook naar de Marathonweg en moedig onze mannen aan.