Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag bekend

Met als thema ‘Midden-Delfland zegt het met groen!’ is het zaterdag 17 juni weer Midden-Delfland Dag. Op meer dan 20 locaties vinden activiteiten plaats. Dit jaar gecentreerd in Vlaardingen en Schipluiden, in Maasland langs de Oostgaag en in en rond de Broekpolder. De Midden-Delfland Vereniging nodigt iedereen van harte uit de dag mee te komen beleven, er is voor elk wat wils.

Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag bekend

Het Midden-Delflandgebied heeft veel moois te bieden: natuur, water, historisch erfgoed en tal van recreatieve mogelijkheden. Om daar meer bekendheid aan te geven en iedereen te laten genieten organiseert de Midden-Delfland Vereniging het evenement al vele jaren. Zij zoekt contact met organisaties, verenigingen, ondernemers, gemeenten en bewoners. Samen komen ze tot een scala aan activiteiten, zodat iedereen naar eigen wens Midden-Delfland kan ontdekken.

Vlaardingervaart
Verschillende activiteiten vinden plaats op en rondom de Vlaardingervaart. Zo zal Jacques Moerman een historisch verhaal vertellen bij de windas die sinds maart 2023 aan de Vlaardingervaart is gereconstrueerd. Er is een demonstratie van het overslepen van een schuitje.

Trekschuit de Goude Leeuwin maakt tochtjes over de Vlaardingervaart, waarbij een paard de trekschuit voort trekt, met een gangetje van een kilometer of zes per uur. Je kunt meevaren. Meevaren kan ook met de Fluisterboot Andante, hiervoor is het wel nodig om je aan te melden. Voor wie graag zelf het water op wil, liggen bootjes klaar bij De Waterpoort en bij Natsec.

Wandelen en fietsen
Wandelend of fietsend is in het Midden-Delflandgebied veel te ontdekken. Op verschillende locaties staat een informatiekraam van de Midden-Delfland Vereniging waar gratis fiets- en wandelroutes te verkrijgen zijn.

Er zijn ook speciaal voor deze dag tochten georganiseerd. Zo verzorgt Delfia Batavorum een fietstocht, die langs het Melkmuseum De Zonnehoeve en langs De Beeldenkas gaat. Het sinds februari bestaande Gidsengilde Midden-Delfland verzorgt een fietstocht en een wandeltocht. Voor al deze tochten is het nodig om je aan te melden.

Speciale kinderactiviteiten
Spelen kan op heel veel plaatsen, om te beginnen in het Klauterwoud in de Broekpolder. Speciale speurtochten liggen klaar op biologische boerderij Landlust en op Hoeve Bouwlust, beide aan de Oostgaag. Kinderen die creatief aan de gang willen, kunnen de hele dag terecht bij de Beeldenkas in Schipluiden.

Rondleidingen en Muziek
Op verschillende locaties vinden rondleidingen en speciale optredens plaats. Het Harmonie orkest van Caecilia treedt op bij het Bezoekerscentrum Midden-Delfland en het Jeugdorkest bij Hoeve Bouwlust. Het Blokfluitensemble Den Hoorn speelt bij de Beeldenkas en Kenturah’s Kitchen bij de Buurvrouw.

Dit alles is slechts een greep uit het totale aanbod. Op https://www.middendelflandvereniging.nl/md-dag/midden-delfland-dag-2023/

staat een compleet overzicht van de activiteiten. Ook kun je er de poster en de flyer met het programma downloaden.

Wij zien je graag op 17 juni.

06-06-2023