Brand verwoest toekomstplannen?

Actie voor Keilewerf-ondernemers

Actie voor Keilewerf-ondernemers

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Woensdagochtend 28 juni is niet alleen werkplaats Buurman Rotterdam aan de Keileweg in vlammen opgegaan, maar zijn ook heel wat zelfstandige creatieven, ambachtslieden en pionierende ondernemers die er gevestigd waren plots hun plek en hun inventaris kwijt. Zij zijn veelal onverzekerd, mede doordat zich verzekeren als beginnende ondernemer op een locatie, die anders-dan-anders is, moeilijk is. Acties worden er opgezet. Hieronder lees je over een actie die is opgezet door signpainter Tom Vincentie, oud-leerling Spieringshoek, en beeldmaker Rommert Schrijver, oud-leerling Stedelijk Gymnasium Schiedam, voor hun onverzekerde vrienden Nick Wondergem, zelfstandig meubelmaker, en Joost Goedendorp (VoorGrijs, ouderenondersteuning).

INGEZONDEN STUK

'Vanochtend is de Keilewerf volledig in rook opgegaan. Waar tot gisteren onze vrienden Nick en Joost dagelijks bezig waren met het werken aan hun ondernemingen, rest er nu niets dan smeulend hout en een berg as. Daar sta je dan, machteloos. Weg werkplaats.

Zo zijn Joost (met VoorGrijs en Made or Found) en Nick (met zijn meubelmakerij) in één klap alles verloren. Verschrikkelijk vinden wij het voor hen.

Laten we daarom met zo veel mogelijk een steentje bijdragen om de jongens te helpen. Ze moeten beiden een nieuwe locatie vinden, investeren in gereedschap (lees: alles) én hun lopende projecten financieren en tot een goed einde brengen. Zullen we ze daar zo goed als mogelijk bij helpen?'

Liefs,
Tom & Rommert"

Hier vind je de link naar de door Tom Vincentie en Rommert Schrijver opgezette steunactie:
https://steunactie.nl/actie/brand-keilewerf-nick-en-joost-verliezen-alles/-22134.

Foto:
Situatie om 09.00 uur woensdag vanuit Schiedam gezien (foto Jan Schrijver)
 

29-06-2023