Actie ‘Koop nu een boek en steun je boekhandel’ van start

Actie ‘Koop nu een boek en steun je boekhandel’ van start

De boekhandels hebben het zwaar, door de wekenlange lockdown na een toch al heel moeilijk 2020. De winkels mogen niet open of zelfs maar een afhaalloket aan de deur hebben. Omdat de lockdown nog weken langer gaat duren, is het onzeker of elke boekhandel in staat is na de gedwongen sluiting weer open te gaan. Voor een ieder die straks weer tussen de boeken in zijn of haar favoriete boekhandel wil neuzen, is het noodzakelijk om nú die boekhandel te omarmen en ondersteunen.

Afgelopen donderdag is er een initiatief gestart, opgezet door het CPNB en haar partners om aandacht te vragen voor bovengenoemd probleem. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek startte op 14 januari met een grote advertentie in landelijke dagbladen. Verscheidene auteurs, waaronder Tommy Wieringa, Simone van der Vlugt, Adriaan van Dis en Roxanne van Iperen, gingen de studio in om een aantal radiospots te maken. Uitgebreide informatie hierover op:  http://www.steunjeboekhandel.nl/

Veel lezers hebben er geen erg in dat hun lokale boekhandel ook online boeken levert. De actie is mede daarop gericht. In Vlaardingen geldt dat ook voor Plantageboekhandel Pontier. ‘Je kunt bij ons al jaren online bestellen. En nu wordt duidelijk dat dit systeem handig is voor de klant èn voor ons’, merkt Gerard Pontier desgevraagd op. ‘Als je vóór woensdag bestelt, wordt je bestelling vóór het weekend bij je thuis gebracht. Is het boek in de winkel, dan krijg  je deze dezelfde dag nog’.

Kijk dus op de website van je favoriete boekhandel, mail en bestel. Koop je cadeaus alvast voor het hele jaar vooruit en koop nu dat boek dat je zelf al een tijd graag wilt hebben. Op deze manier dragen we allemaal bij aan het voortbestaan van de eigen boekwinkel in deze moeilijke tijden.  

Om aan deze actie zo snel mogelijk bekend te maken, worden sociale media ingezet. Iedereen die deze actie sympathiek vindt, kan daar aan meedoen. Als je een foto of video plaatst is het belangrijk is om de volgende hasthtags toe te voegen: #koopnueenboek #steunjeboekhandel. Door deze op te nemen kan CPNB alle filmpjes traceren en doorzetten op al haar kanalen. Verder graag als volgt taggen:

@StichtingCPNB (Facebook en Instagram)

@CPNB (Twitter)

@Boekenweek òf @Kinderboekenweek

De boekhandel is dicht  -  2

18-01-2021