ABN AMRO Bank in Vlaardingen blijft wél open

ABN AMRO Bank in Vlaardingen blijft wél open

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - ABN AMRO Bank verdwijnt juni aanstaande uit Schiedam. De bank verwijst klanten voor kantoorbezoek naar Spijkenisse. Waarom niet naar Vlaardingen? Zou het kantoor aan het Veerplein in Vlaardingen ook dichtgaan, vragen veel lezers zich in verband met de verwijzing naar Spijkenisse af.

door Jan Schrijver

Wij belden de ABN AMRO Bank om dat na te vragen. Een woordvoerder van de bank laat ons desgevraagd weten dat kantoor Vlaardingen gehandhaafd blijft. 

Wij vragen de woordvoerder of het kantoor over enige tijd wél dichtgaat. "Er bestaan nu géén plannen om het kantoor te sluiten", is het antwoord van de woordvoerder.

Wel is bekend dat in onze regio ook kantoor Naaldwijk zeer binnenkort op slot gaat. Naaldwijk is daarna ook zonder vestiging van deze bank. 

De afstand tussen het Land van Belofte in Schiedam, waar de bank nu nog is gevestigd, en het Veerplein in Vlaardingen is 5,4 km. De afstand tussen het Land van Belofte en Raadhuislaan 91 in Spijkenisse, naar welke locatie voor toekomstig kantoorbezoek aan de bank wordt verwezen, is 13,6 km. Niet alleen is de afstand naar Spijkenisse meer dan het dubbele van de afstand naar kantoor Vlaardingen, maar ook zul je naar Spijkenisse verschillende verkeersbottlenecks moeten trotseren. Bovendien, Schiedam-Vlaardingen is goed met de fiets te doen, hetgeen je van Schiedam-Spijkenisse niet bepaald kunt zeggen.

Wij vinden het opmerkelijk dat de bank de klanten toch naar kantoor Spijkenisse verwijst. De woordvoerder heeft intern bij de bank onze vraag uitgezet waarom dan toch naar kantoor Spijkenisse wordt verwezen.

Een goed verwijsalternatief zou overigens ook kantoor Coolsingel Rotterdam kunnen zijn op een afstand van 6,6 km. 

Update:
We hebben inmiddels het antwoord van de woordvoerder; dat luidt: "Kantoor Spijkenisse is een kantoor met een regiofunctie en heeft meer faciliteiten, zoals meer spreekkamers, om klanten te ontvangen dan kantoor Vlaardingen, dat geen regiofunctie heeft." 

 

Foto: kantoor Schiedam (c) De Schiedammer Online
 

07-04-2021