In het weekend van 10 - 13 september

A20 dicht voor werk­zaamheden

A20 dicht voor werk­zaamheden

Van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 september werkt bouwconsortium BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat op de A20 tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis. De snelweg wordt voor deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Kethelplein en af- en oprit 7 Maassluis. Tijdens deze afsluiting worden onder andere nieuwe verkeerssystemen geïnstalleerd en tijdelijke geluidschermen geplaatst.

Afsluiting

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is van vrijdag 10 september 22:00 uur tot maandag 13 september 05:00 uur de A20 in beide richtingen afgesloten tussen af- en oprit 7 Maassluis en knooppunt Kethelplein, inclusief alle tussenliggende op- en afritten.

Omleidingen

Om het verkeer om de afsluiting heen te leiden, worden omleidingen ingesteld. Deze routes worden met gele borden aangegeven.

·         Doorgaand verkeer tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis wordt omgeleid via de A4, de N223, knooppunt Westerlee en de A20 (v.v.).

·         Verkeer voor Vlaardingen wordt omgeleid via A20 afrit 10 Schiedam Noord, Hargalaan, en Burgemeester Heusdenslaan en via A4 afrit 16 Vlaardingen Oost.

Om het verkeer in Vlaardingen en Maassluis zo goed mogelijk door te laten rijden, worden op verschillende plekken verkeerslichten tijdelijke aangepast of worden verkeersregelaars ingezet. Het verkeer moet rekening houden met 10 tot 30 minuten vertraging.

Werktijden en hinder

Het werk op de A20 gaat tussen 10 en 13 september dag en nacht door. Dit zorgt voor geluid in de omgeving, onder meer vanwege het verwijderen en plaatsen van geleiderail en wegwerkzaamheden zoals het frezen van asfalt, het slijpen in het wegdek voor het aanbrengen van detectielussen, asfalteren en het plaatsen van barriers. Ook kan ’s nachts verlichting zichtbaar zijn. Werkzaamheden met veel geluid zoals het aanbrengen van damwanden en portalen worden overdag uitgevoerd.

De werkzaamheden

De werkzaamheden die worden uitgevoerd, bestaan uit het vervangen van de verkeerssystemen, het verleggen en verbreden van enkele op- en afritten, het aanbrengen van tijdelijke geluidschermen en enkele damwanden voor het vervangen van een duiker én herstellen van het viaduct Holysingel (Vlaardingen).

In 2022 meer afsluitingen nodig

In 2022 worden er twee duikers onder de A20 gemaakt en wordt de A20 verbreed. Volgend jaar zullen er daarom meerdere weekenden werkzaamheden en afsluitingen van de A20 zijn.

Blankenburgverbinding

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl

 

27-08-2021